PROGNOZA METEO de LUNI pana JOI! VREMEA ESTE CAPRICIOASA

Vremea in tara

La noapte

Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in regiunile sudice, estice si centrale, unde pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. La munte, in Transilvania, Muntenia si Dobrogea, izolat, cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si vor fi conditii de grindina. Temperaturile minime se vor situa intre 12 si 22 de grade, cele mai ridicate valori fiind pe litoral.

Luni

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale la aceasta data. Temperaturile maxime se vor incadra intre 23 de grade in nordul Moldovei si 33 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime, in general, intre 10 si 20 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile sudice, estice si centrale, unde pe arii restranse vor mai fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Moldova, Dobrogea, Baragan, la munte si pe spatii mici in celelalte regiuni.

Marti

Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil si mai ales dupa-amiaza si seara vor fi innorari temporare, averse si descarcari electrice, local in zonele de munte si izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Moldova, Dobrogea, Baragan si izolat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 34 de grade, iar cele minime intre 9 grade in depresiuni si 22 de grade pe litoral.

Miercuri

Vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in zonele de deal si de munte, precum si in regiunile sudice si estice, unde mai ales dupa-amiaza si seara, pe arii restranse, vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei in sud-estul teritoriului, dar trecator si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 34 de grade, iar cele minime intre 12 si 22 de grade, usor mai scazute in depresiuni.

Joi

Vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales ziua, cand vor fi averse si descarcari electrice, local in zonele de deal si de munte si izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului in sud-est, dar de scurta durata si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 34 de grade, iar cele minime intre 12 si 22 de grade, usor mai scazute in depresiuni.

Vremea in Capitala

La noapte

Cerul va fi temporar noros si vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 19 grade.

Luni

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la aceasta data. Temperatura maxima va fi de 30…31 de grade, iar cea minima de 17…18 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare ziua, cand vor fi conditii pentru ploi de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Marti

Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 32…33 de grade, iar cea minima de 19…20 de grade, mai scazuta in zona preoraseneasca, spre 17 grade.

Miercuri

Vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in a doua parte a zilei cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 33 de grade, iar cea minima va fi de 18…21 de grade.

Joi

Vremea va fi in continuare calduroasa, chiar daca valorile diurne vor marca o scadere usoara fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil cu innorari temporare pe parcursul zilei, cand probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi ridicata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 31…32 de grade, iar cea minima de 18…20 de grade.

Sursa foto: realitatea