PROGNOZA METEO de LUNI pana JOI. VREMEA se INCALZESTE TREPTAT

Vremea in tara

Luni

Vremea se va ameliora, ca aspect, dar si din punct de vedere termic. Astfel, innorari, ploi de scurta durata, posibil si descarcari electrice vor fi, in cursul zilei, insa pe arii restranse, in regiunile sudice si in zonele de deal si de munte. In rest, cerul va fi variabil. Valorile de temperatura vor fi in crestere fata de ziua anterioara, cu maxime cuprinse intre 22 si 30 de grade si minime, in general, intre 9 si 18 grade. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea, sudul Moldovei si estul Munteniei.

Marti

Vremea va fi predominant frumoasa, dar va deveni calduroasa in regiunile vestice si sud-vestice. Cerul va fi variabil cu innorari temporare, dupa-amiaza, in zona de munte, unde izolat vor fi ploi slabe de scurta durata si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, pe parcursul zilei, in sud-estul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre 24 si 31 de grade, usor mai ridicate in Banat, iar cele minime se vor situa intre 8 si 20 de grade, cu cele mai coborate valori in depresiunile intramontane.

Miercuri

Vremea va fi predominant frumoasa, dar calduroasa in vestul si sud-vestul tarii si local in centru si sud. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, dar cu innorari temporare dupa-amiaza in zonele montane, unde doar izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Dobrogea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 de grade in estul Transilvaniei si 34 de grade in Banat si Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse intre 8 grade in depresiunile intramontane si 21…22 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Joi

Vremea se va mentine predominant frumoasa, dar calduroasa in cea mai mare parte a tarii, local caniculara in orele amiezii in regiunile vestice si sud-vestice. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, dar cu innorari temporare dupa-amiaza in nordul tarii si la munte unde pe arii restranse vor fi averse, insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 si 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 9…10 grade in depresiunile intramontane si 21…22 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest.

Vremea in Capitala

Luni

In cursul zilei, cand vantul va fi moderat si cu unele intensificari, vor mai fi innorari dar numai trecator vor fi conditii sa ploua slab. Spre seara si noaptea, cerul va fi variabil. Temperatura maxima va fi de 26…27 de grade, iar cea minima de 15…16 grade, mai coborata in zona preoraseneasca.

Marti

Vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 15…17 grade.

Miercuri

Vremea va fi frumoasa, dar calduroasa dupa-amiaza, cu o temperatura maxima a aerului in jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 16…18 grade.

Joi

Vremea se va mentine calduroasa, cu o maxima a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab si moderat. Minima termica va fi de 16…18 grade.

Sursa foto: jurnalul