Prognoza meteo de luni până miercuri. Cer temporar noros și precipitații mixte

Prognoza meteo de luni până miercuri conform ANM. Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și vor apărea și precipitațiile.

Vremea în țară

Luni

Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare în zona montană. Precipitații mixte vor fi în regiunile vestice, nordice și centrale și ploaie, izolat, în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificari la munte, în special la altitudini mari. Viteza la rafală va depăși 70…80 km/h, dar la cote mai reduse și în sud-vest și pe arii restrânse în vest și centru, zone în care rafalele vor fi, în general, mai mici de 50…55 km/h. Valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -5 și 3 grade.

Marți

Cerul va fi noros în vestul, centrul și nordul țării, unde pe arii relativ extinse vor cădea precipitații, predominant sub forma de ninsoare în Maramureș, mixte în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei și predominant sub formă de ploaie în Banat. Izolat cantitățile de apa pot fi mai însemnate. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare și izolat vor fi condiții pentru ploi slabe. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, mai ales la altitudini mari, și pe arii restrânse și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 6 grade.

Miercuri

Vremea se va încălzi fața de ziua anterioară în majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații mai ales sub forma de lapoviță și ninsoare la munte, local predominant sub formă de ploaie, în vestul, centrul și nordul teritoriului și doar ploaie izolat în est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, local în sudul și în est și izolat în restul țarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 6 grade. Pe arii restrânse, noaptea, se va forma ceața.

Vremea în Capitală

Luni

Vremea va fi normala din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorari în prima parte a zilei când vor mai fi condiții sa plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Marți

Cerul variabil în prima parte a zilei, se va înnora treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minima de 1…2 grade.

Miercuri

Vremea se va încălzi fața de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros. Vântul va avea unele intensificări ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

Sursa foto: jurnalul