Prognoza meteo de luni pana miercuri! Vreme capricioasa la inceput de saptamana

Prognoza meteo valabila de luni pana miercuri. Meteorologii de la ANM au anuntat cum va fi vremea in primele zile ale saptamanii viitoare. In ciuda faptului ca precipitatiile se vor ameliora, vremea se va mentine capricioasa atat in Capitala, cat si in restul tarii.

Conform precizarilor meteorologilor, cerul va ramane variabil in special luni, apoi temperaturile se vor incalzi treptat marti si miercuri cand vom avea o vreme normala pentru luna octombrie.

Vremea in tara

Luni

Vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor. Cerul va fi variabil, cu innorari in nordul, centrul si estul tarii, unde va mai ploua, in general slab cantitativ, iar in zona montana, mai ales la altitudini de peste 1800 m, vor mai fi precipitatii slabe sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va mai avea unele intensificari la munte, in sud-vestul si centrul teritoriului si izolat in rest. Temperaturile maxime, in crestere fata de ziua precedenta mai ales in regiunile sudice, vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul extrem. Temperaturile minime, in scadere fata de noaptea precedenta in toata tara, se vor situa intre 1 si 10 grade, mai coborate spre -2 grade in depresiuni, unde vor fi conditii de bruma. In zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

Marti

Vremea va fi rece dimineata si noaptea in majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu innorari la munte si in nordul si nord-vestul teritoriului, unde pe arii restranse va ploua slab, iar vantul va prezenta unele intensificari. In rest, conditiile de ploaie vor fi reduse. In nordul Carpatilor Orientali, la altitudini mari, trecator, vor fi si precipitatii, slabe cantitativ, sub forma de lapovita si ninsoare. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 12 si 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 3 si 11 grade, mai scazute in depresiuni, spre -1 grad.

Miercuri

Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nordice, unde local va ploua slab. Vantul va avea intensificari la munte, iar in prima parte a intervalului si in nord-vest si nord. Temperaturile maxime, in crestere fata de ziua precedenta, vor fi cuprinse intre 13 si 23 de grade, iar cele minime se vor situa intre 5 si 12 grade.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea se va ameliora si se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros si, trecator, va mai ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 18…19 grade, iar cea minima de 3…5 grade.

Marti

Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 17…18 grade, iar cea minima de 4…6 grade.

Miercuri

Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minima de 7…9 grade.

Sursa foto: adevarul