PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI: VREMEA INCEPE SA SE RACEASCA

Vremea in tara

Luni

Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta in vestul tarii, dar in celelalte regiuni vor continua sa creasca, astfel ca, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros si va ploua in Maramures, Transilvania, local in Banat, Crisana, Oltenia si izolat in restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi conditii pentru descarcari electrice. Noaptea innorarile se vor accentua in cea mai mare parte a tarii si va ploua pe arii extinse in regiunile sudice, sud-estice si local in rest. Pe arii restranse se vor acumula cantitati importante de apa. Vantul va avea intensificari temporare in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana inalta va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 12 si 22 de grade, cu cele mai ridicate valori in sud-est, iar cele minime intre 2 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 13 grade pe litoral. Dimineata, in zonele joase de relief, izolat va fi ceata.

Marti

Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta indeosebi in regiunile extracarpatice. Cerul va avea innorari si temporar va ploua mai ales in sud si in est, unde izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. In zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari temporare in sudul si estul teritoriului si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 8 si 18 grade, iar cele minime intre 2 si 12 grade.

Miercuri

Valorile termice vor continua sa scada in majoritatea zonelor tarii, astfel ca maximele vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 16 grade, iar minimele intre -1 si 11 grade. Cerul va avea innorari, temporar va ploua in jumatatea de sud-est, unde izolat vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate si local in restul teritoriului. In zona montana treptat vor predomina ninsorile, iar noaptea, in jumatatea de nord a Moldovei si in Transilvania precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea intensificari temporare la munte, dar si in sudul si estul teritoriului.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va continua sa se incalzeasca si va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada. In cursul zilei, cerul va fi temporar noros, dar conditiile de ploaie slaba vor fi reduse. Noaptea, innorarile se vor accentua si va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar cea minima de 10…11 grade.

Marti

Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta. Cerul va avea innorari si temporar va ploua. Vantul va sufla moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 14 grade, iar cea minima va fi de 7…8 grade.

Miercuri

Valorile termice vor continua sa scada, astfel ca maxima va fi de 12…13 grade, iar minima de 6…7 grade. Cerul va avea innorari si temporar va ploua. Vantul va sufla in general moderat.

Sursa foto: realitatea