PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI: VREMEA la inceput de NOIEMBRIE

Luni

Vremea se va raci. Cerul va fi temporar noros si vor fi precipitatii, pe arii relativ extinse, sub forma de ninsoare in zona montana, unde se va depune strat nou de zapada, mixte in Maramures, Transilvania si Moldova si izolat, predominant sub forma de ploaie, in restul teritoriului. Vantul va avea intensificari temporare mai ales in est, aici vitezele la rafala vor atinge 50…60 km/h si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali, unde rafalele vor depasi 60…80 km/h, viscolind si spulberand ninsoarea. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 4 grade, mai scazute in depresiuni. Noaptea si dimineata, local, va fi bruma.

Marti

Vremea va fi rece in majoritatea zonelor, temperaturile maxime urmand a se incadra intre 3 si 13 grade, iar cele minime, in general, intre -5 si 1 grad. Cerul va fi variabil, cu innorari in jumatatea de nord-est a teritoriului, unde indeosebi ziua, pe arii restranse vor fi precipitatii slabe. Acestea vor fi sub forma de ninsoare la munte, mixte in Moldova si in estul Transilvaniei si mai ales sub forma de ploaie in Dobrogea si in Muntenia. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana, dar si in est si sud-est. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata si bruma.

Miercuri

Vremea se va incalzi in majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 15 grade, iar cele minime intre 0 si 8 grade. Cerul va avea innorari in vestul, centrul si nordul tarii, unde mai ales in a doua parte a intervalului, local va ploua. La munte vor mai fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in Campia de Vest si in delta. Dimineata si noaptea, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea se va raci usor. Cerul va avea innorari trecatoare, iar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de bruma.

Marti

Vremea va fi rece. Temperatura maxima se va situa in jurul a 11 grade, iar cea minima va fi de -1…1 grad. Cerul va avea unele innorari ziua, cand vor fi posibile ploi slabe, trecatoare, apoi se va degaja treptat. Vantul va sufla slab si moderat.

Miercuri

Vremea se va incalzi usor. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat.

Sursa foto: realitatea