PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA la inceput de SAPTAMANA

Vremea in tara

Luni

Valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil in nord-vestul teritoriului si se va mentine mai mult noros in rest. Vor fi precipitatii pe arii relativ extinse in sudul si sud-estul tarii, unde cantitatile de apa pot fi insemnate, local in centru si nord-est si izolat in rest. La munte vor predomina ninsorile, in jumatatea de nord a Moldovei, trecator va fi lapovita si chiar ninsoare, iar in celelalte regiuni va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei si in sudul Moldovei, precum si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -2 si 5 grade. In zonele joase, mai ales spre sfarsitul intervalului, pe arii restranse se va forma ceata.

Marti

Vremea va fi normala sub aspect termic, cu temperaturi maxime cuprinse intre 6 si 14 grade si minime, in general, intre -3 si 5 grade. Ziua, cerul va prezenta innorari in cea mai mare parte a tarii, iar noaptea va deveni variabil in vest. Vor mai fi ploi slabe, local in regiunile sudice si izolat in rest. La munte vor fi mai ales ninsori. Vantul va sufla slab pana la moderat, trecator cu unele intensificari in prima parte a intervalului in Moldova, Baragan, Dobrogea, sudul Olteniei si in zonele de munte. In zonele joase de relief, dimineata si noaptea, pe arii restranse se va semnala ceata.

Miercuri

Cerul va fi temporar noros si mai ales spre seara si noaptea, local vor fi ploi in jumatatea de nord a tarii si pe arii mai restranse in rest. La munte, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zonele de munte, iar in a doua parte a intervalului si in regiunile estice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 7 si 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -2 si 7 grade. Dimineata, in zonele joase, izolat vor mai fi conditii de ceata.

Vremea in Capitală

Luni

Vremea va fi inchisa si normala din punct de vedere termic. Temporar va ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar minima va fi de 4…5 grade.

Marti

Cerul va fi mai mult noros si trecator va mai ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa in jurul valorii de 4 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata.

Miercuri

Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar minima se va situa in jurul valorii de 3 grade.

Sursa foto: jurnalul