PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI: VREMEA la inceput de SAPTAMANA

Vremea in tara

Luni

Valorile termice vor fi in crestere, astfel ca vremea va deveni calduroasa in majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor incadra intre 25…26 de grade pe litoral si 35…36 de grade in Lunca Dunarii si izolat in Campia Romana. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporar accentuate in cursul noptii in regiunile sud-vestice unde local vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, iar in a doua parte a noptii si in vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 11 si 21 de grade.

Marti

Valorile termice vor scadea fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a tarii, mai accentuat in regiunile intracarpatice, vremea mentinandu-se totusi calduroasa in sudul extrem si in sud-est. In vest, centru si nord vor fi innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice; izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari si doar pe arii restranse ploi slabe. Vantul va prezenta intensificari la munte, dar local si la cote mai reduse si in celelalte zone. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 22 si 31 de grade, iar cele minime intre 10…11 grade in depresiunile intramontane si 20…21 de grade pe litoral.

Miercuri

Vremea va deveni in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nordul, nord-estul si centrul tarii, dar numai izolat, mai ales la munte, va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana si local in sud-vest. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 si 30 de grade, iar cele minime intre 6…8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 19…20 de grade pe litoral.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va fi calduroasa, cu temperaturi in crestere, astfel ca maxima va fi de 34…35 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 16…18 grade.

Marti

Vremea se va mentine calduroasa, desi temperatura va scadea usor fata de ziua precedenta, maxima urmand a fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, mai ales la inceputul zilei, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in prima parte a intervalului. Temperatura minima va fi de 15…17 grade.

Miercuri

Vremea va fi frumoasa si calda, cu cer variabil la senin si vant slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 14…15 grade, mai coborata in zona preoraseneasca.

Sursa foto