PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA la inceput de SAPTAMANA

PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. CUM VA FI VREMEA la inceput de SAPTAMANA:

Vremea in tara

Luni

In regiunile extracarpatice vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea in Moldova, Muntenia si Oltenia; cerul va avea innorari, pe arii restranse va fi ceata asociata cu chiciura si izolat va fulgui. In restul teritoriului ger va mai fi local in Transilvania si Maramures, cerul va fi variabil, iar ceata se va forma pe spatii mici. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6 si 1 grad in regiunile sudice, estice, dar si in estul Transilvaniei si intre 2 si 8 grade in rest, iar cele minime se vor situa intre -23 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si in jurul a -3 grade in Dealurile de Vest.

Marti

Vremea se va incalzi fata de ziua precedenta, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade, iar cele minime se vor incadra intre -10 si 0 grade, mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei pana in jurul valorii de -13 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile estice si sud-estice, unde pe arii restranse va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in Moldova, Dobrogea si doar izolat in restul teritoriului. In zonele joase de relief, local, va fi ceata.

Miercuri

Procesul de incalzire a vremii va continua, astfel incat temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse intre 0 si 10 grade si minime, in general, intre -13 si 0 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile estice si sud-estice, unde izolat vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare, mai ales pe parcursul zilei, la munte si in estul teritoriului. Izolat va fi ceata.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros, vor fi conditii de fulguiala, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -3 grade, iar cea minima va fi de -14…-12 grade.

Marti

Vremea se va incalzi fata de ziua precedenta. Astfel, temperatura maxima va fi de -1…0 grade, iar cea minima de -6…-4 grade, mai coborata in zona preoraseneasca. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Miercuri

Procesul de incalzire al vremii va continua. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -7…-5 grade, mai coborata in zona preoraseneasca.

Sursa foto: jurnalul