PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA la inceputul SAPTAMANII

PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. CUM VA FI VREMEA la inceputul SAPTAMANII.

Luni

Vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile sudice si estice, precum si in zona de munte, unde, mai ales ziua, pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta, local in Muntenia, Dobrogea, vestul Olteniei si sudul Banatului si cu totul izolat in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 29 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 9 si 19 grade.

Marti

Vremea va deveni calduroasa in sud-vestul tarii, dar local si in celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si seara in zonele montane precum si in regiunile estice, unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 de grade in estul Transilvaniei si 32…33 de grade in Banat si Oltenia, iar cele minime se vor situa intre 9 si 20 de grade.

Miercuri

Vremea va deveni treptat instabila, dar in special in regiunile sud-vestice si sudice se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in jumatatea de nord a tarii, la deal si la munte, dar pe arii mai restranse si in celelalte regiuni. Izolat va cadea grindina si se vor inregistra cantitati mai importante de apa. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 34 de grade, iar cele minime intre 11 si 21 de grade, usor mai coborate in depresiunile intramontane.

Vremea in Capitala

La noapte

Cerul va fi mai mult noros si vor mai fi conditii de averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura minima va fi de 13…14 grade.

Luni

Vremea se va incalzi. Unele innorari si ploi slabe, de scurta durata, vor mai fi in prima parte a zilei, apoi cerul va deveni variabil. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 14…16 grade.

Marti

Vremea va fi predominant frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 15…16 grade.

Miercuri

Temperatura aerului va mai creste fata de ziua precedenta, astfel incat vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a intervalului, cand va creste probabilitatea pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 32…33 de grade, iar cea minima de 16…18 grade.

Sursa foto: jurnalul