PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA la inceputul SAPTAMANII MARI

Vremea in tara

Luni

Vremea va fi predominant frumoasa, iar valorile termice vor fi in crestere usoara in majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 21 de grade, usor mai mici pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 9 grade in Dealurile de Vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Izolat, mai ales in cursul noptii, vor fi conditii de ceata.

Marti

Vremea va fi usor mai calda decat in mod normal in aceasta perioada din an in cea mai mare parte a tarii, dar in vestul, nordul si centrul tarii va deveni in general instabila. Astfel, in aceste zone dupa-amiaza si in prima parte a noptii, cerul va avea innorari temporar accentuate si vor fi averse, in general slabe, insotite si de descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi mai mult senin ziua, dar cu unele innorari si izolat ploi slabe pe timpul noptii. In a doua parte a intervalului in zona montana inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime vor fi de la 11…13 grade pe litoral pana la 22…23 de grade in extremitatea de sud si sud-vest a teritoriului, iar cele minime se vor incadra intre 2 si 10 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Miercuri

Valorile de temperatura vor fi in scadere fata de intervalul anterior, vremea devenind racoroasa in jumatatea de nord a tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe la munte si in sudul si sud-estul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Moldova, Baragan si Dobrogea, precum si in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 20 de grade, iar cele minime intre -3 si 7 grade. Izolat, in special in Transilvania, se va produce bruma.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va fi frumoasa, cu cer mai mult senin si vant in general slab. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 4…5 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Marti

Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 21 de grade, iar cea minima va fi de 4…6 grade.

Miercuri

Vremea va fi apropiata de regimul termic normal pentru aceasta data. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 4…6 grade.

Sursa foto: jurnalul