PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA la inceputul SAPTAMANII

Vremea in tară

Luni

In cea mai mare parte a tarii, vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, in special dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare ziua in nordul, centrul si estul tarii, unde pe arii restranse vor fi averse de ploaie. In Moldova, Baragan si Dobrogea se vor semnala izolat descarcari electrice. In zona montana precipitatiile -slabe cantitativ- vor fi mixte, predominant ninsori la altitudini mari. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in estul Transilvaniei si 18 grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali, spre -7 grade. Noaptea, local se va produce bruma.

Marti

Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza in zonele de munte, iar seara si noaptea in vest si nord, unde izolat vor fi conditii pentru ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi in zona inalta, dar trecator si in Banat, Crisana, Dobrogea si Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, iar cele minime intre 2 si 9 grade, cu valori mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali pana spre -2 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest, pana la 11…12 grade. In zonele joase de relief, izolat se va semnala ceata, iar in estul Transilvaniei vor mai fi conditii de bruma.

Miercuri

Vremea se va mentine in general frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nord-vestul si nordul tarii, iar in cursul dupa-amiezii si la munte, unde izolat vor fi averse, posibil insotite si de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta si trecator in Banat, Crisana si Moldova. Temperaturile maxime vor fi intre 16 si 24 de grade, cu valori mai scazute pe litoral, iar cele minime se vor situa, in general, intre 2 si 12 grade. In zonele joase din sudul, centrul si estul tarii, dimineata si noaptea, pe arii restranse vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitală

Duminică

Vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit in ultima decada a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara si la inceputul noptii cand va creste probabilitatea pentru averse de ploaie si descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat ziua, apoi va deveni slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 15 grade, iar cea minima va fi de 2…4 grade.

Luni

Vremea va fi inca rece dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si conditii de ploaie slaba, de scurta durata. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 2…4 grade, usor mai scazuta, spre 0 grade, in zona preoraseneasca unde vor fi conditii de bruma.

Marti

Vremea va fi frumoasa si se va incalzi, devenind normala din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 20…21 de grade, iar minima de 6…7 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Miercuri

Vremea se va mentine frumoasa si va continua sa se incalzeasca usor. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar minima va fi de 6…8 grade.

Sursa foto: gandul