PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA ramane CALDA

Vremea in tara

Luni

Vremea se va mentine calda. Cerul va avea innorari, ziua indeosebi in jumatatea de nord a tarii, iar noaptea mai ales in nord si est. Local si temporar va ploua, iar in zona montana si Moldova, precum si, trecator, in Maramures si estul Transilvaniei, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. In restul teritoriului, doar izolat vor fi ploi slabe. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in sud-vest si sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 12 grade, iar cele minime se vor situa intre -5 si 5 grade. Izolat in zonele joase va fi ceata.

Marti

Vremea se va raci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Cerul va fi noros si, treptat, aria precipitatiilor se va extinde dinspre sud-vest, cuprinzand toate regiunile. In cursul zilei acestea vor fi predominant ploi, iar in zona inalta de munte, precum si in nord si nord-est, mai ales ninsori. Noaptea va ninge in majoritatea regiunilor si doar in zona Dobrogei si in jumatatea estica a Munteniei vor fi ploi si, trecator, lapovite, favorizand izolat depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -2 si 9 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, iar cele minimele se vor situa intre -12 grade in nordul Moldovei si 3…4 grade pe litoral.

Miercuri

Valorile termice vor continua sa scada, in special in partea de est a tarii, unde vremea va deveni rece, geroasa noaptea. Cerul va fi mai mult noros si va ninge temporar in regiunile extracarpatice, pe arii restranse in cele centrale si izolat in rest, iar pe litoral vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-estul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra intre -9 si 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -12 si 0 grade.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea se va mentine calda. Cerul va avea innorari si, indeosebi noaptea, vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari spre sfarsitul intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 5 grade, iar cea minima va fi de 1…2 grade.

Marti

Vremea va fi inchisa si temporar se vor semnala precipitatii, ploi ziua si mixte noaptea. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 3…4 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -3 grade.

Miercuri

Vremea va fi inchisa si temporar va ninge. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari. Temperatura maxima va fi de -2…0 grade, iar cea minima de -7…-5 grade.

Sursa foto: realitatea