PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA se INCAZESTE treptat

Vremea in tara

Luni

Vremea va intra intr-un proces de incalzire. Mai ales in cursul zilei, cerul va avea innorari in majoritatea regiunilor si va mai ploua local in vest, centru si nord si izolat in rest. In zonele de munte, precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea unele intensificari in sudul si vestul tarii si izolat in rest, iar pe crestele montane inalte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6…7 grade in depresiuni si 19…20 de grade in sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade. In cursul noptii, in zonele joase de relief, izolat vor fi conditii de ceata, iar in depresiuni se va produce bruma.

Marti

Valorile termice vor continua sa creasca, vremea devenind deosebit de calda pentru ultima decada a lunii martie, astfel incat se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 12…13 grade in depresiuni si pe litoral si 22 de grade in vestul tarii. Temperaturile minime se vor situa, in general, intre 0 si 10 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in regiunile nordice, iar noaptea si in cele vestice, dar numai izolat vor fi conditii sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zonele de munte si izolat in rest. Vor fi conditii de ceata, iar in estul Transilvaniei, dimineata si noaptea, se va semnala bruma.

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de calda. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10…11 grade pe litoral si 22 de grade in regiunile vestice si sud-vestice, iar cele minime se vor situa intre 0 si 11 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea in nord-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zonele de munte si, local si temporar, in estul si sud-vestul teritoriului. Vor fi conditii de ceata si, izolat, de bruma.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va mai prezenta intensificari in cursul zilei. Temperatura maxima va fi de 15…17 grade, iar cea minima de 3…5 grade.

Marti

Vremea va deveni deosebit de calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 19…20 de grade, iar cea minima de 4…6 grade.

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat ziua, apoi va slabi in intensitate. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 2…4 grade.

Sursa foto: jurnalul