PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA se mentine CALDA

Vremea in tara

Luni

Vremea va fi mai calda decat in mod normal la aceasta data, chiar deosebit de calda in regiunile extracarpatice. Temperatura aerului, in scadere in interiorul arcului carpatic, va avea valori maxime cuprinse intre 8 grade in estul Transilvaniei si 19 grade in Baragan si minime intre -2 si 8 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali spre -4 grade. Cerul va fi temporar noros. Se vor semnala ploi, si sub forma de aversa, posibil insotite de descarcari electrice, in jumatatea de vest a tarii, in zona montana si pe arii restranse in rest. La altitudini, in general, mai mari de 1300 m, trecator, vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si local si in restul teritoriului, mai ales ziua. Izolat, dimineata si noaptea, va fi ceata.

Marti

Vremea va fi mult mai calda decat in mod normal in prima decada a lunii martie, in majoritatea regiunilor. Cerul va fi temporar noros si mai ales dupa-amiaza si noaptea, local vor fi ploi slabe in vest si sud si cu totul izolat in rest. In zona montana inalta, trecator, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, indeosebi in masivele sudice, dar local si la cote mai reduse si in regiunile sud-vestice, sudice si centrale. Temperaturile maxime se vor incadra intre 11 si 19 grade, iar cele minime intre 1 si 10 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Miercuri

decat cele normale pentru aceasta data. Cerul va avea innorari temporare si va ploua slab, local, in sud-vestul tarii, in zona montana si izolat in rest. La altitudini mari, pe arii restranse si trecator, mai pot fi si ninsori sau lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei, la munte si in regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 si 18 grade, iar cele minime intre -3 si 7 grade. Dimineata si noaptea, in zonele joase, izolat vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va ramane mult mai calda decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi temporar noros, iar seara si noaptea vor fi conditii ca trecator sa ploua slab.Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 2…4 grade. In orele diminetilor, vor fi conditii de ceata.

Marti

Vremea se va mentine mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari si ploi slabe, indeosebi in a doua parte a intervalului. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 6…7 grade.

Miercuri

Vremea va fi in continuare mult mai calda decat in mod normal la aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 3…5 grade.

Sursa foto: jurnalul