PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA se va INCALZI treptat

Vremea in tara

Luni

Valorile termice se vor situa in jurul mediilor climatologic specifice pentru ultima decada a lunii martie. Cerul va fi partial noros in sudul si sud-estul tarii unde doar izolat, la inceputul zilei, vor fi posibile ploi slabe, iar in rest va fi variabil la senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana, dar si in Moldova, Dobrogea si Baragan. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 si 15 grade, iar cele minime intre -4 grade in depresiunile intramontane si 6 grade pe litoral. Spre dimineata se va produce bruma local in Transilvania si Maramures si izolat in restul teritoriului. In zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.

Marti

Vremea va fi frumoasa si se va incalzi fata de ziua anterioara, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade. Cerul va fi variabil spre senin, iar vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari regiunile estice si pe crestele montane. Temperaturile minime se vor incadra intre 1 si 9 grade, usor mai scazute, spre -2 grade, in depresiunile intramontane unde se va produce bruma. In zonele joase de relief, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Miercuri

Vremea se va mentine frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade, iar cele minime intre 4 si 10 grade, usor mai mici in depresiuni. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. In zonele joase de relief, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Luni

Cerul va fi partial noros in cursul zilei, apoi se va insenina. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 3…4 grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca. Dimineata, vor fi conditii de ceata.

Marti

Vremea va fi frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de de 4…6 grade.

Miercuri

Vremea se va mentine frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Temperatura maxima va fi de 21…22 de grade, iar cea minima de 5…7 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.

Sursa foto: jurnalul