PROGNOZA METEO de LUNI pana MIERCURI. VREMEA va fi VARIABILA

Vremea in tara

Luni

Cerul va fi variabil, cu innorari ziua indeosebi in regiunile sud-estice si centrale, iar noaptea in nord si nord-vest, unde local vor fi precipitatii slabe, mai ales ploi in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei si mixte in rest. Vor fi conditii de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 4 si 10 grade, iar cele minime intre -8 si 2 grade. Izolat, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Marti

Innorarile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii, dar indeosebi in jumatatea de nord, local, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare la munte, in Maramures si in estul Transilvaniei, iar in celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Izolat in nord-vest se vor cumula cantitati de apa insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, indeosebi pe creste, iar temporar si la cote mai reduse si in sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa intre 2 si 11 grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre -4 si 4 grade.

Miercuri

Cerul va fi mai mult noros in vestul, nord-vestul, centrul tarii precum si la munte, unde, indeosebi in a doua parte a intervalului, local se vor semnala precipitatii, in general slabe cantitativ. Acestea vor fi sub forma de ploaie, dar in zona montana, in Maramures si in depresiunile din estul Transilvaniei, vor fi mai ales lapovite si ninsori. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar in cursul noptii pe arii restranse va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in special pe creste, dar la intensitati mai mici, temporar si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 12 grade, iar cele minime -7 si 5 grade.

Vremea in Capitala

Luni

Cerul va avea unele innorari in prima parte a zilei, cand trecator vor mai fi posibile precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, apoi se va degaja treptat. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade.

Marti

Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla in general moderat in cursul zilei, apoi va slabi treptat. Temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minima va fi de 0…1 grad.

Miercuri

Cerul va fi variabil, cu innorari in cursul noptii, insa probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului. Temperatura maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minima de 2…3 grade.

Sursa foto: REALITATEA