PROGNOZA METEO de MIERCURI pana VINERI. VREMEA se INCALZESTE

Vremea in tara

Miercuri

Vremea se va incalzi cu precadere in jumatatea de sud a tarii. Cerul va fi mai mult noros in regiunile nordice unde local vor predomina ploile, precum si in zona montana, unde la inceput vor fi mai ales ninsori, apoi si precipitatii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari si doar pe arii restranse va ploua slab. Vantul va mai avea intensificari la munte, in special pe creste, dar local si in celelalte zone, la cote mai reduse. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 15 grade, iar cele minime, in general, intre -1 si 6 grade.

Joi

Valorile termice vor continua sa creasca, vremea devenind deosebit de calda pentru aceasta perioada; temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 9 si 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei. In regiunile nordice si centrale vor fi innorari si izolat va ploua, iar la munte local vor fi precipitatii mixte, ce pot favoriza depunerile de polei. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari temporare. Vantul va avea intensificari, indeosebi ziua, in toate regiunile, cu viteze mai mari in zona de munte.

Vineri

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta perioada; temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 10 si 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 6 grade, usor mai coborate in depresiunile din estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei, vor fi innorari in vestul si nord-vestul tarii si local va ploua, in timp ce in rest cerul va fi variabil si vor fi doar ploi izolate. Noaptea, innorarile se vor extinde si vor fi precipitatii, mixte in regiunile intracarpatice si local ploi in rest. La munte, mai ales pe creste vor predomina ninsorile. Cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Temporar vantul va avea intensificari, cu precadere pe parcursul zilei, in toate regiunile, cu viteze mai mari la munte.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, iar vantul va sufla moderat, cu unele intensificari. Temperatura maxima va fi de 12…14 grade, iar cea minima de 1…3 grade.

Joi

Vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare. Vantul va avea intensificari, mai ales ziua. Temperatura maxima va fi de 15…16 grade, iar cea minima de 1…3 grade.

Vineri

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare, iar vantul va avea intensificari, mai ales in prima parte a intervalului. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 2…4 grade.

Sursa foto: realitatea