PROGNOZA METEO de MIERCURI pana VINERI. Vremea se raceste si revin NINSORILE

Vremea in tara

Miercuri

Vremea va fi predominant inchisa si va continua sa se raceasca, devenind rece pentru aceasta data in cea mai mare parte a tarii. Temporar vor cadea precipitatii, sub forma de ninsoare in Moldova si la munte, iar in restul teritoriului vor fi mixte, ziua si predominant ninsori, noaptea, pe arii mai extinse in Muntenia si Dobrogea. Pe spatii mici se va semnala polei, cu o probabilitate mai ridicata in jumatatea de sud a Moldovei si in Baragan. Cu precadere in estul si sud-estul teritoriului, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in Dobrogea, sudul Moldovei si cea mai mare parte a Munteniei. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade, cu valori mai scazute in jumatatea de nord a Moldovei spre -6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 0 grade. In zonele joase, izolat se va semnala ceata.

Joi

Vremea va fi in general inchisa pe parcursul zilei, insa din cea de-a doua parte a intervalului cerul va deveni treptat variabil in mare parte din tara. Vor fi ninsori slabe cantitativ, in special ziua, local in sud si est si izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud si sud-vest, dar trecator si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor continua sa scada in regiunile extracarpatice si vor fi cuprinse, in general, intre -6 si 7 grade, iar cele minime se vor situa intre -10 si 0 grade, mai scazute in depresiuni si in Moldova, spre -18…-19 grade. In zonele joase de relief, indeosebi spre sfarsitul intervalului, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Vineri

Cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfarsitul intervalului in sud-est, izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari, indeosebi in regiunile sudice si pe crestele montane. Valorile termice se vor mentine mai coborate decat mediile multianuale in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi usor mai ridicate, in timp ce dimineata si mai ales noaptea va fi ger in est si pe arii mai restranse in sud si centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 7 grade, iar cele minime intre -17 si -2 grade. In zonele joase de relief se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura sau fulguieli.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea va fi inchisa si va continua sa se raceasca. Temporar se vor semnala precipitatii moderate cantitativ. Acestea vor fi in cursul zilei mai ales sub forma de ploaie, iar incepind de seara si in timpul noptii va predomina ninsoarea. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari. Temperatura maxima va fi de 2…3 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade.

Joi

Vremea va deveni rece pentru aceasta data. Cerul va avea innorari si in prima parte a intervalului, trecator va mai ninge slab. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -2 grade, iar minima va fi de -7…-6 grade.

Vineri

Vremea se va mentine rece pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de -2…-1 grad, iar cea minima de -9…-7 grade.

Sursa foto: adevarul