PROGNOZA METEO DE PASTE SI 1 MAI: Vezi cum va fi vremea in aprilie si mai

PROGNOZA METEO DE PASTE SI 1 MAI 2014: Meteorologii au anuntat, vineri, cum va fi vremea de Paste si de 1 Mai. Conform estimarilor intocmite de meteorologi pentru lunile aprilie si mai, vom avea parte de valori termice mai scazute fata de cele inregistrate in aceste zile, iar in luna lui florar vremea va fi mai mult ploioasa.

Directorul executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a explicat ca temperaturile vor scadea in luna aprilie fata de cele inregistrate in prezent si a adaugat ca luna mai va fi una ploioasa cam in toate regiunile tarii.

PROGNOZA METEO DE PASTE SI 1 MAI 2014: In aprilie vom avea parte de temperaturi apropiate de norma climatologica, cu maxime cuprinse intre 20…25 de grade Celsius, posibil mai scazute in sudul tarii. De Paste nu va fi atat de cald ca acum, insa meteorologii spun ca deocamdata nu exista vreun semnal ca se vor produce evenimente deosebite. Din punct de vedere al precipitatiilor, in luna aprilie se va inregistra un excedent in special in vestul si centrul tarii.

Vezi cum va fi vremea pana in 30 martie

PROGNOZA METEO DE PASTE SI 1 MAI 2014: Nu va fi foarte cald nici in luna mai, care vine cu ploi si temperaturi apropiate de normalul perioadei, usor mai scazute in nord si centru. Meteorologii sustin ca in luna mai se anunta precipitatii insemnate cantitativ in cea mai mare parte a tarii.

PROGNOZA METEO: Florinela Georgescu a facut referire si la vara 2014. Ea a precizat ca primul semnal nu este foarte incurajator, intrucat se pare ca nu vor fi foarte multe precipitatii si este posibila instalarea secetei in diverse regiuni. De asemenea, exista posibilitatea unor perioade de vreme caniculara in unele zone ale tarii, de obicei fenomenul inregistrandu-se in regiunile de campie din sudul si vestul tarii.

Referitor la prognoza meteo pe termen scurt, vremea va continua sa fie destul de calda in aceste zile, fiind posibil ca in weekend temperaturile maxime sa depaseasca 22 si chiar 24 de grade in sudul si vestul tarii. Este o abatere fata de norma climatologica a acestei perioade, de pana la 10 grade cu plus, a mai explicat, pentru Mediafax, meteorologul Florinela Georgescu.

PROGNOZA METEO: Ea a atras atentia ca aceasta perioada nu va dura mult, pentru ca de duminica sunt asteptate ploi in vestul, nordul si centrul tarii, iar temperaturile vor inregistra o scadere in medie de 6-8 grade, ajungand la cele normale pentru aceasta perioada.

Foto: ecns.cn