Prognoza METEO de Sarbatori. Vezi cum va fi VREMEA de Craciun si de Revelion

Ne asteapta Sarbatori cu vreme rece si ninsori pana in jurul datei de 20 decembrie. Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat ca in a doua parte a lunii decembrie in Romania se vor inregistra valori termice scazute, insa a atras atentia ca nu se anunta “cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani”, asa cum au anuntat cercetatorii rusi. 

“Lapovita si ninsoare in zonele inalte, 11-12 la fel, dar pe 18-20 este posibil ca in nordul tarii sa avem lapovita si ninsoare ceva mai extins. La sfarsitul lunii noiembrie se pare ca va fi iar o incalzire usoara, iar dupa 10 decembrie incolo urmeaza racirea la care se asteapta toata lumea. Dupa 10 decembrie vom avea zapada mai ales in vest, centru, dar e posibil si in toata tara. Acele informatii privind iarna grea nu sunt confirmate de serviciile meteo. Informatiile oficiale suna asa: informatiile la prognoza sezoniera spune ca decembrie, ianuarie si februarie sunt apropiate de norme. In a doua parte a lunii decembrie, prognozele arata temperaturi mai scazute, doua viscole in decembrie, patru in ianuare, dar asta inseamna normal”, a precizat Ion Sandu, la Romania TV.

Pe parcursul lunii noiembrie vom avea parte de un regim termic apropiat de normele climatologice ale acestei perioade, cu exceptia zonelor sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nord-vestice si estice, sub mediile multianuale. Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul, sud-estul si centrul tarii, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale.