PROGNOZA METEO: Meteorologii anunta vreme in racire pentru inceputul lunii septembrie

prognoza-meteo-vreme-septembrie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta o vreme capricioasa pentru ultimele zile din august si inceputul lunii septembrie, cu temperaturi care pot cobori pana la 0 grade in weekend in zonele de mare altitudine. 

Weekendul va debuta cu temperaturi mai scazute decat normalul termic al acestei perioade, mai ales dimineata si noaptea, urmand a se inregistra numai 4 grade in zonele depresionare, desi mercurul termometrelor ar trebui sa nu coboare sub 6 grade. La altitudini mai mari vor fi temperaturi sub pragul de inghet.

Noaptea se vor inregistra temperaturi cu 3-4 grade mai coborate decat normalul termic pentru inceputul lunii septembrie. Vor fi 17 … 18 grade in nordul Moldovei, in timp ce temperaturile normale pentru aceasta perioada ar fi de 23 de grade.

Valorile termice se vor ameliora in dupa-amiaza zilei de duminica, cand termometrele vor urca pana la 29 de grade, iar prima parte a zilei de luni va fi de asemenea calduroasa.

Reversul medaliei se arata in noaptea de luni spre marti, cand vremea intra din nou intr-un proces de racire, cu temperaturi de 17 grade in vest si nord, iar marti va fi si mai frig in cea mai mare a tarii. 

Foto: Mondo News