Prognoza meteo pentru două săptămâni. Gata cu lăfăiala vine frigul

Gata cu răsfățul, vine frigul! La începutul acestei săptămâni au fost și temperaturi de 20 de grade, dar lucrurile se schimbă începând de miercuri. Temperaturile scad în toată țara, iar o nouă răcire e anunțată săptămâna viitoare.

Astfel, e momentul să scoatem pulovarele și paltoanele din șifonier! Asta pentru că în termometre rar vom vedea mai mult de 8 grade Celsius.

In Banat, temperaturile scad cu 7 – 8 grade marți și miercuri, față de începutul acestei săptămâni. Vremea nu se va schimbă semnificativ până în 20 noiembrie, media temperaturilor situându-se la 10 grade. Săptămâna viitoare urmează o nouă răcire, maximele fiind de numai 8 grade Celsius, în medie. Scad și temperaturile nocturne, de la 8 – 9 grade la numai 1 grad, la finele săptămânii viitoare. In ceea ce privește precipitațiile, trecător vor fi posibile ploi slabe, aproape zilnic.

Pentru Crișana, meteorologii anunță o răcire accentuată încă de marți. Nu vor mai fi schimbări până în dată de 20 noiembrie. Iar maximele pentru această săptămâna sunt de 9 – 11 grade. Săptămâna viitoare se răcește din nou, astfel că pentru duminică, 26 noiembrie, e anunțată o maximă de 6 – 7 grade Celsius. Ploile sunt mai probabile după data de 19 noiembrie, anunță ANM.

Frig pe toată linia

In Transilvania, se răcește începând de miercuri. De la 16 grade, la începutul săptămânii, temperaturile scad până la 8 grade. Se mai încălzește puțin joi, cu circa 2 grade, după care nu se vor mai depăși 8 grade până marți, 21 noiembrie. Pănâ la sfârșitul săptămânii viitoare, temperaturile mai scad cu circa 2 grade. ANM anunță că, pe arii restrânse, vor fi posibile ploi slabe aproape în fiecare zi.

Scad treptat temperaturile și în Maramureș, astfel că spre sfârșitul săptămânii viitoare sunt anunțate maxime de numai 6 grade Celsius. Cât despre minime, acestea se vor situa în jurul valorii de 0 grade.Local vor fi ploi slabe, trecătoare, mai ales săptămâna viitoare.

Si în Moldova vremea se răcește semnificativ, astfel că rar se vor mai depăși 8 grade Celsius. În ceea ce privește temperaturile minime, acestea pot scădea și sub 0 grade. Ploi slabe sunt anunțate mai ales săptămâna viitoare.

Dobrogea va avea parte de temperaturi de până la 8 grade până în acest weekend. Apoi, se încălzește puțin, temperaturile putând urcă până la 11 grade Celsius marțea viitoare. Până la sfârșitul săptămânii viitoare mai urmează o răcire. Probabilitatea de ploaie slabă va fi în creștere încă de miercuri.

La munte temperatura nu sare de 1 grad Celsius

Si în Muntenia se răcește, astfel încât pentru vineri și sâmbătă e anunțată o maximă de numai 7 grade. De duminică până marți, vremea se va încălzi ușor, iar regiunea va avea parte de maxime de 10 – 11 grade. De miercurea viitoare și până la sfârșitul intervalului de prognoza, se va răci din nou, maximelele urmând să se situeze la 7 – 9 grade. Probabilitatea mai mare de apariție a ploilor, slabe, va fi în zilele de 16 și de 17 noiembrie și după dată de 20 noiembrie.

Scad temperaturile și în Oltenia, unde până sâmbătă, 18 noiembrie, nu vor fi mai mult de 6 – 7 grade. Se încălzește apoi ușor, astfel că de duminică și până la sfârșitul intervalului sunt anunțate maxime de 7 – 9 grade.  Ploi slabe, în general pe arii restrânse, vor fi aproape în fiecare zi. La munte se răcește, de asemeni, astfel că săptămâna viitoare temperaturile nu vor fi mai mari de 1 grad Celsius.

Sursa foto: jurnalul