PROGNOZA METEO pentru DOUA SAPTAMANI: Trecere brusca de la + 17 la -4 GRADE

Meteorologii anunta ca saptamana aceasta vremea va fi mult mai calduroasa decat ar fi normal in ultima luna de iarna. Spre finalul saptamanii se mai raceste putin, dar temperaturile vor deveni obisnuite pentru sfarsit de iarna. Astfel, in urmatoarele zile vom avea maxime si de 17 grade in unele zone, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie pentru perioada 20 februarie – 5 martie.

Muntenia

Vremea se va incalzi considerabil saptamana aceasta. Spre final, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13 si 17 grade, iar cele minime intre 3-6. Valorile termice sunt cu mult peste normalul acestei perioade.

In schimb, in intervalul 26-28 februarie, vremea se va mai raci, asa ca va fi obisnuita pentru ultima luna de iarna. Astfel, maximele se vor situa intre 5 si 9 grade, iar minimele intre -4 si 0 grade.

Este de asteptat sa ploua in jurul datei de 25 februarie.

Banat

Vremea se va incalzi semnificativ la mijlocul primei saptamani, astfel ca temperaturile vor fi cu mult peste cele obisnuite in aceasta perioada din an, respectiv maxime de 10-15 grade si minime de 2-6 grade, in medie.

Din 25 februarie se mai raceste, iar maximele se vor situa intre 4 si 8 grade, in timp ce minimele vor fi preponderent negative.

Va ploua marti, iar in zilele de 24 si 25 februarie vor cadea lapovita si ninsoare. In celelalte zile este posibil sa ploua doar pe arii restranse.

Transilvania

Pana spre sfarsitul primei saptamani, vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca valorile nocturne vor deveni in general pozitive, iar maximele diurne vor ajunge, in medie, la 6-11 grade, cu mult peste normalul perioadei.

In schimb, in intervalul 25-28 februarie, valorile termice vor scadea accentuat si vor fi maxime de 2-5 grade si minime care vor oscila intre -8 si -4 grade.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, precipitatiile, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, se vor semnala in fiecare zi, dar vor fi mai frecvente si in cantitati mai mari in zilele de 21 si 25 februarie.

Moldova

In intervalul 21-24 februarie, vremea se incalzi apreciabil, temperaturile devenind mult mai ridicate decat specificul acestei luni. Maximele vor fi cuprinse intre 8 si 15 grade, iar minimele se vor situa intre 2 si 5 grade.

Din 25 februarie temperaturile vor scadea brusc si se vor inregistra 2-7 grade ziua si intre -7 si -3 grade noaptea. Pentru primele zile ale lunii martie este estimata o crestere usoara si treptata a temperaturilor.

In prima saptamana vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita sau ninsoare aproape in fiecare zi, dar in general slabe si doar local, exceptand data de 25 februarie, cand cantitatile de apa vor fi ceva mai insemnate.

Oltenia

Si aici vremea se incalzeste in prima saptamana, ajungand la maxime de 13-17 grade si minime de 2-6 grade. Din data de 26 februarie, insa, valorile termice vor scadea accentuat si nu vor mai depasi 6-8 grade ziua si 0 grade noaptea. Pentru inceputul lunii martie este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii.

Precipitatii mai frecvente vor fi in jurul datei de 25 februarie, iar in restul perioadei sunt posibile doar ploi slabe, pe arii restranse.

Dobrogea

Pe parcursul primei saptamani, vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca maximele vor oscila intre 12…16 grade, iar minimele vor fi de 4-7 grade. Din data de 26 februarie vremea se raceste, asa ca ziua nu vom avea mai mult de 5-7 grade, in timp ce noaptea se vor inregistra intre -3 si 0 grade.

Va ploua ceva mai mult in jurul datei de 25 februarie, iar in rest sunt posibile doar ploi slabe si pe arii restranse.

Maramures

In perioada 21-24 februarie se incalzeste considerabil, astfel ca maximele se vor incadra intre 8 si 11 grade, iar minimele intre 3 si 6 grade. Scaderea de temperatura va debuta in data de 25 februarie, iar valorile termice vor ajunge la 4-6 grade ziua si se vor situa intre -6 si -3 grade noaptea.

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, precipitatiile vor fi frecvente si local insemnate cantitativ, mai ales ninsori in 21 si 25 februarie si mixte in celelalte zile.

Crisana

Si aici temperaturile din perioada 22-24 februarie vor fi mai ridicate decat in mod normal. Valorile termice diurne vor oscila intre 10 si 13 grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade. Se raceste semnificativ intre 25 si 28 februarie, asa ca atunci se vor resimti maxime de 3-7 grade si minime sub pragul de inghet.

Vor cadea precipitatii mixte in jurul datei de 21 februarie. De asemenea, in perioada 24-25 februarie, vor fi ploi la inceput, apoi lapovita si ninsoare.

La munte

In intervalul 21-24 februarie, vremea se incalzi, cu maxime cuprinse intre 0 si 6 grade si minime care vor oscila intre -4 si 0 grade. Din 25 februarie, temperaturile vor scadea, iar ziua se vor inregistra intre -2 si 0 grade, in timp ce noaptea vor fi intre -10 si -6 grade.

In prima saptamana vor fi precipitatii in fiecare zi, predominant ninsori, care local si temporar ar putea fi mai consistente, dar vor exista si precipitatii mixte cu conditii de polei, mai ales in perioada 22-24 februarie.

Sursa foto: adevarul