PROGNOZA METEO pentru JOI si VINERI. VREME FRUMOASA si CALDA

Vremea in tara

Joi

Vremea va fi calda pentru ultima decada a lunii aprilie, chiar deosebit de calda in regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 si 28 de grade, mai scazute in estul Dobrogei pana in jurul valorii de 15 grade, iar cele minime intre 2 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 15…16 grade in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, dar cu unele innorari spre seara si noaptea in regiunile vestice si nord-vestice, unde izolat vor fi ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana, dar temporar, mai ales in prima parte a intervalului si in Banat, Crisana, Moldova si Dobrogea. In zonele joase din estul si sud-estul teritoriului, dimineata si noaptea, vor mai fi conditii de ceata.

Vineri

Vremea va fi deosebit de calda in majoritatea regiunilor, dar va deveni in general instabila in vest, nord si centru. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele innorari in jumatatea de vest a tarii si in zonele de munte, dar numai izolat vor fi ploi de scurta durata. Spre seara si noaptea, innorarile se vor accentua si vor fi averse si descarcari electrice, in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, local in Oltenia si jumatatea de nord a Moldovei si izolat in rest. Vor fi conditii pentru cantitati insemnate de apa si grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte si in vestul teritoriului, dar de scurta durata, in timpul ploilor, si in celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade, mai scazute in estul Dobrogei, pana in jurul valorii de 15 grade, iar cele minime se vor situa intre 4 si 13 grade. In extremitatea de sud-est, vor mai fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Joi

Vremea va fi frumoasa si va deveni calda pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 24…25 de grade, iar minima va fi de 7…9 grade.

Vineri

Vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta data, cu o temperatura maxima de 25…26 de grade si o minima in jur de 9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat.

Sursa foto: adevarul