PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI! Se intorc NINSORILE si FRIGUL

Ninsorile vor reveni in regiunile sudice, sud-estice, inclusiv in Bucuresti, precum si la munte, incepand din noaptea de luni spre marti, fiind prezente in cantitati consistente si in cursul zilei de miercuri.

Vremea in tara

Luni

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii, iar noaptea mai ales in centru, nord si nord-est. In cursul zilei cerul va fi temporar noros, iar in zonele joase de relief, local se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura sau fulguieli. Spre seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua si va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar in jumatatea de sud, ninsorile se vor extinde si vantul se va intensifica. In estul Dobrogei, trecator precipitatiile vor fi mixte si vor fi conditii de polei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -7 si 3 grade, iar cele minime se vor situa intre -11 si -1 grad, izolat mai scazute in Maramures, Transilvania si in nordul Moldovei.

Marti

Vremea va fi deosebit de rece in cea mai mare parte a tarii, geroasa dimineata si noaptea in nord si centru. Cerul va fi variabil in nord-vestul si partial in centrul teritoriului, iar in rest mai mult noros. Temporar va ninge in regiunile sudice si sud-estice, unde si vantul va continua sa prezinte intensificari, cu viteze mai mari in Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei si in sudul Banatului, spulberand zapada. In celelalte regiuni, ninsorile vor fi posibile izolat, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 grade in nordul Moldovei si 3 grade in zona deluroasa din Banat si Crisana, iar cele minime se vor situa, in general intre -15 si -5 grade. In zonele joase de relief din vest si centru, indeosebi in a doua parte a intervalului, pe arii restranse vor fi conditii de ceata.

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa noaptea, indeosebi in jumatatea de nord a teritoriului. In regiunile intracarpatice cerul va fi variabil, iar mai ales dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata cu depunere de chiciura sau fulguieli. In rest innorarile vor persista, in special in prima parte a intervalului, cand indeosebi in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, local va mai ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-estul tarii, mai ales in cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si -1 grad, iar cele minime se vor situa intre -19 si -7 grade, cu valori mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va fi deosebit de rece, iar in primele ore ale intervalului va fi geroasa. Cerul va fi innorat, in primele ore ale zilei va fi ceata cu depunere de chiciura, apoi spre seara si noaptea va ninge, iar vantul se va intensifica treptat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -4 grade, iar minima va fi de -5…-4 grade.

Marti

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, temporar va mai ninge, iar vantul va prezenta intensificari spulberand zapada. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -3 grade, iar minima va fi de -6…-4 grade.

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de rece. Innorarile vor persista si mai ales in prima parte a intervalului va mai ninge iar vantul va sufla moderat, trecator cu unele intensificari. Temperatura maxima va fi de -4…-3 grade, iar minima se va situa in jurul valorii de -9 grade.

Sursa foto: adevarul