PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI: VREMEA la inceput de SAPTAMANA

Vremea in tara

Luni

In regiunile extracarpatice, vremea va fi in general inchisa, cu innorari persistente si pe arii restranse ploi slabe sau burnita. In restul tarii cerul va fi variabil la partial noros. Vantul va sufla slab si moderat. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele normale in aceasta perioada din an in vest, nord-vest si centru, in timp ce in restul zonelor temperaturile vor fi in general apropiate de mediile climatologice, din nou cu exceptia Moldovei unde va fi o vreme mai rece; maximele se vor incadra intre 7 grade in nordul Moldovei si 20 de grade in Banat si in sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 4 si 12 grade, usor mai coborate in depresiunile intramontane. Mai ales dimineata si noaptea local se va semnala ceata.

Marti

In regiunile extracarpatice, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne mai coborate decat cele climatologic specifice acestei date din an, innorarile vor fi persistente si pe arii restranse vor fi ploi slabe sau burnita. In restul teritoriului insa, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, innorarile se vor accentua incepand cu orele serii, iar ploile se vor semnala local, mai ales in nord-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului, in Moldova si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8…9 grade in nordul Moldovei si 20 de grade in Banat, Crisana si sud-vestul Transilvaniei. Minimele termice vor fi in continuare mai ridicate decat cele obisnuite in ultima decada a lunii octombrie si se vor incadra in general intre 4 si 11 grade. Pe arii restranse va fi ceata.

Vremea in Capitala

Luni

Innorarile vor fi in continuare persistente, vor fi conditii de burnita sau ploaie slaba si trecator poate aparea ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade, iar cea minima va fi de 7…8 grade.

Marti

Vremea va fi inchisa. Vor fi conditii de ceata si burnita, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima de 8…9 grade.

Sursa foto: adevarul