PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI: VREMEA la inceput de SAPTAMANA

Vremea in tara

Luni

Racirea vremii va fi accentuata, se va resimti pe timpul zilei in regiunile nordice si centrale, iar noaptea va cuprinde toata tara; temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 9 grade, iar cele minime intre -9 si 2 grade. Cerul va avea innorari temporare. Se vor semnala precipitatii slabe, cu caracter local, predominant sub forma de ninsoare in nordul si centrul teritoriului si sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in celelalte zone. La munte va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana, unde pe creste va viscoli sau spulbera zapada, dar

Marti

Valorile termice vor continua sa scada in toata tara, astfel ca vremea va deveni mult mai rece decat in mod obisnuit pentru sfarsitul lunii noiembrie. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre -3 si 5 grade, iar cele minime intre -12 si -2 grade. In nordul, nord-estul si centrul tarii si la munte, cerul va avea innorari temporare si local va ninge slab. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a intervalului in regiunile sudice, unde ninsori slabe se vor semnala pe arii restranse. Vantul va avea intensificari in regiunile estice si centrale, dar si la munte, unde in zona inalta va sufla tare si va continua sa viscoleasca si sa spulbere zapada.

Vremea in Capitala

Luni

Cerul va avea innorari si, mai ales spre seara si in cursul noptii, se vor semnala precipitatii slabe cantitativ la inceput sub forma de ploaie, apoi si lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 0 grade.

Marti

Vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei, cand trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 2…3 grade, iar cea minima de -6…-4 grade.

Sursa foto: realitatea