PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI. VREMEA la inceput de SAPTAMANA

PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI. VREMEA la inceput de SAPTAMANA:

Vremea in tara

Luni

Vremea va fi mai rece decat in mod normal la aceasta data, in special dimineata si noaptea, chiar geroasa, local in Maramures, Transilvania, dar izolat si in rest, in special in zonele deluroase. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -13 si -3 grad, mai coborate in depresiuni spre -17 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest si pe litoral, pana in jur de 0 grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, cu precadere in a doua parte a intervalului. Pe arii restranse, in zonele joase de relief, mai ales dimineata si noaptea se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Marti

Desi valorile termice vor marca o crestere in majoritatea regiunilor, dimineata si noaptea, vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si pe parcursul noptii in estul tarii si la munte, unde pe spatii mici va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, dar si in Moldova si pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 0 si 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -10 si 1 grad, cu cele mai coborate valori in depresiunile din estul Transilvaniei. Mai ales dimineata, in zonele joase de relief, pe arii restranse, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

Vremea in Capitala

Luni

Vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta data, in special dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 3…4 grade, iar cea minima de -6…-5 grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

Marti

Desi valorile termice vor marca o crestere fata de cele din intervalul precedent, dimineata si noaptea vremea se va mentine usor mai rece decat in mod obisnuit pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade.

Sursa foto: realitatea