PROGNOZA METEO PENTRU LUNI SI MARTI. VREMEA LA INCEPUT DE SAPTAMANA

Vremea in tara

Luni

Desi in scadere fata de ziua precedenta, valorile termice diurne vor continua sa se situeze peste cele normale in a doua decada a lunii decembrie. Noaptea insa vremea va deveni rece in vest, in nord si in centru. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 11 grade, iar cele minime intre -9 si 1 grad. Cerul va fi mai mult noros, iar aria precipitatiilor se va extinde cuprinzand treptat majoritatea zonelor. Pe parcursul zilei, la munte vor predomina ninsorile, iar in vest, in nord-vest si in centru vor fi precipitatii sub forma de ploaie si lapovita. Noaptea va ninge in toate masivele montane, vor fi mai ales ninsori in nord si in centru, precum si in zonele deluroase ale celorlalte regiuni, iar in sud si sud-est vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Vantul se va intensifica in mare parte din tara, in special in a doua parte a intervalului, cand in est si sud-est, dar si pe creste rafalele vor depasi 55…60 km/h.

Marti

Valorile termice vor scadea semnificativ, astfel ca vremea va deveni rece in toata tara, geroasa noaptea in majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu innorari ziua in regiunile sudice, iar noaptea in vest si nord-vest. Vor fi ninsori slabe in Oltenia si pe arii mai restranse in Muntenia si Dobrogea. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in prima parte a intervalului in Moldova, Dobrogea, Baragan si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre -6 si 4 grade, iar cele minime intre -15 si -5 grade, mai coborate in depresiuni, pana in jurul a -20 de grade. Vor fi conditii ca izolat sa se formeze ceata cu depunere de chiciura.

Vremea in Capitala

Luni

Desi in scadere usoara fata de intervalul anterior, valorile termice se vor mentine mai ridicate decat cele normale in a doua decada a lunii decembrie. Vor fi innorari, iar noaptea se vor semnala precipitatii slabe, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului. Temperatura maxima va fi de 8…9 grade, iar cea minima se va situa in jurul a 0 grade.

Marti

Valorile termice vor scadea semnificativ, vremea devenind rece. Cerul va avea innorari pe timpul zilei cand vor fi conditii de ninsoare slaba, apoi va deveni variabil. Vantul va avea unele intensificari in prima parte a intervalului. Temperatura maxima va fi de 0…1 grad, iar cea minima de -8…-6 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

Sursa foto: jurnalul