PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI: VREMEA la inceput de SAPTAMANA

Vremea in tara

La noapte

Cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii in toate regiunile. In Carpatii Orientali va ninge si se va depune strat nou de zapada, dar precipitatii predominant sub forma de ninsoare vor fi si in Carpatii Meridionali. In restul teritoriului va ploua, iar trecator in Subcarpatii Moldovei si in estul Transilvaniei se vor semnala precipitatii mixte. Pe spatii restranse cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp. Spre sfarsitul noptii, in nord-estul si estul extrem al teritoriului, aria precipitatiilor va fi in restrangere. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare indeosebi in sudul tarii cu viteze ce vor depasi la rafala 40…50 km/h, iar pe crestele montane, 60 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -1 si 10 grade.

Luni

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil in regiunile estice, iar dupa-amiaza si noaptea partial si in cele centrale si de sud-est, dar va prezenta innorari in restul teritoriului. In cursul zilei va mai ploua slab in Oltenia, pe spatii restranse in Muntenia, Crisana, Transilvania si doar izolat in celelalte regiuni. La munte, in special in Carpatii Meridionali, trecator va ninge slab. Vantul va avea unele intensificari indeosebi ziua in sudul si sud-vestul tarii, cu viteze mai mari in zona montana a Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 13 grade, iar cele minime intre -3 si 7 grade, mai scazute in estul Transilvaniei spre -8 grade. Noaptea se va forma bruma local in nord-est, in depresiuni si pe spatii mai mici in rest, iar in zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.

Marti

Desi, in cea mai mare parte a tarii, valorile termice vor marca o usoara crestere, vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta data cu deosebire in centru, sud si est. Cerul va avea innorari si izolat se vor semnala ploi slabe pe parcursul zilei in special in zona litoralului, iar spre sfarsitul noptii pe spatii mici in regiunile vestice si sud-vestice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane din sud si sud-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 15 grade, iar cele minime se vor situa intre -4 si 8 grade. Izolat, in zonele joase va fi ceata.

Vremea in Capitala

La noapte

Cerul va fi noros, va ploua, iar vantul va avea intensificari temporare. Temperatura minima va fi de 5…6 grade.

Luni

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va avea innorari in prima parte a zilei cand trecator va ploua slab, apoi va fi partial noros. Pe parcursul zilei vantul va sufla moderat, cu unele intensificari. Temperatura maxima va fi de 10…11 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 2 grade.

Marti

Vremea va ramane deosebit de rece. Cerul va avea innorari, dar conditiile de ploaie vor fi extrem de mici. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 11…12 grade, iar cea minima de 4…6 grade.

Sursa foto: adevarul