PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI. VREMEA LA INCEPUTUL LUNII MAI

Vremea in tara

Duminica

Temperatura aerului va continua sa scada si vremea va deveni racoroasa, chiar rece pentru aceasta data, mai ales in jumatatea de vest a tarii. Cerul va avea innorari temporar accentuate. Indeosebi, pe parcursul zilei, va ploua in nordul si centrul tarii, la deal si la munte, pe arii restranse in sud si doar izolat in restul teritoriului. In zona Carpatilor Meridionali, a Carpatilor Orientali si in nordul Moldovei, cantitatile de apa vor mai fi insemnate, izolat peste 25 l/mp si se mentin conditii de grindina. Noaptea, in nordul Carpatilor Orientali, dar trecator si in Muntii Bucegi, la peste 1800 m, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate si in general de scurta durata, mai ales in zona montana inalta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 10 si 18 grade, mai ridicate in sudul Moldovei, jumatatea de est a Munteniei si partea continentala a Dobrogei, spre 21…22 de grade, iar cele minime intre 3 si 12 grade. In zonele joase de relief, spre sfarsitul intervalului, vor fi conditii de ceata.

Luni

Vremea se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, in jumatatea de est a tarii, iar in cea de vest, mai ales pe parcursul zilei va prezenta innorari si vor fi ploi cu caracter de aversa, posibil si descarcari electrice, local in zona de munte si izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 19 si 24 de grade, cu cele mai coborate valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 13 grade. Izolat, in zonele joase de relief, cu precadere in cele de sud-est, dimineata si noaptea va fi ceata.

Marti

Vremea va continua sa se incalzeasca. In regiunile intracarpatice, vor fi innorari temporar accentuate si, mai ales ziua, local vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului, cerul va fi variabil; cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurta durata, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 21 si 25 de grade, cu valori mai coborate pe litoral, iar cele minime intre 4 grade in depresiunile din estul Transilvaniei si 13…14 grade pe litoral. Izolat, in zonele joase de relief, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Duminica

Valorile termice diurne vor fi mai scazute decat in intervalul precedent, apropiate de cele normale la sfarsit de aprilie. Cerul va avea innorari temporare in cursul zilei, cand vor mai fi posibile ploi de scurta durata, apoi va deveni variabil. Spre sfarsitul noptii, vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, iar cea minima va fi de 9…10 grade.

Luni

Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 23…24 de grade, iar cea minima de 9…11 grade.

Marti

Vremea va continua sa se incalzeasca si se va mentine predominant frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 25…26 de grade, iar cea minima de 9…11 grade.

Sursa foto: jurnalul