PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI! VREMEA la inceputul SAPTAMANII

Vremea in tara

Luni

Valorile termice diurne se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 0 si 10 grade. Cerul va fi mai mult senin, ziua, dar incepand de seara se va innora treptat in regiunile intracarpatice. Vor cadea precipitatii slabe, mixte, local in Banat si Crisana si predominant sub forma de ninsoare la munte, cu precadere in Carpatii Occidentali, iar izolat si in Maramures si vestul Transilvaniei. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, in special la altitudini mari, dar si in Delta Dunarii. Temperaturile minime, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada, se vor situa intre -9 si 0 grade, mai scazute in depresiuni. Dimineata si noaptea, in zonele joase vor fi conditii de ceata.

Marti

Valorile termice vor scadea fata de ziua precedenta, astfel incat indeosebi noaptea vremea va deveni rece pentru aceasta data, local geroasa in nord si in centru. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 grade in depresiuni si 9 grade in extremitatea de sud a tarii, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -15 si -1 grad. In cursul zilei, cerul va fi mai mult noros in jumatatea de nord a teritoriului, unde se vor semnala mai ales ninsori, iar in Banat vor fi precipitatii mixte, insa noaptea, cerul va deveni variabil. In regiunile sudice si sud-estice, innorarile vor fi temporare si doar pe arii restranse vor fi precipitatii mixte. Izolat, vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, dar si in regiunile sud-vestice si estice. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Luni

Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade, cu mult mai ridicata decat ar fi normal la aceasta data, iar temperatura minima se va situa in jurul valorii de -4 grade.

Marti

Desi valorile termice vor scadea fata de ziua precedenta, acestea se vor situa in jurul normelor climatologice specifice perioadei. Mai ales in cursul noptii, innorarile se vor accentua si trecator vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 6…7 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade.

Sursa foto: realitatea