PROGNOZA METEO pentru LUNI si MARTI. VREMEA se RACESTE usor, apar PRECIPITATIILE

PROGNOZA METEO. Pentru urmatoarele zile, meteorologii anunta o usoara racire a vremii si precipitatii.

PROGNOZA METEO. Luni, dupa orele amiezii, dinspre vest, innorarile se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde treptat cuprinzand pana dimineata jumatatea de vest a tarii si cumuland local cantitati importante de apa. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosferica se va manifesta seara si noaptea, pe arii restranse, prin averse, descarcari electrice si izolat grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si local in celelalte zone. Temperaturile maxime, in scadere accentuata in extremitatea de vest, se vor incadra intre 18…20 de grade in Banat si Crisana si 33…34 de grade in sudul Munteniei si al Olteniei. Minimele termice vor fi cuprinse intre 11 si 21 de grade, cu cele mai coborate valori in Dealurile de Vest.

In Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa, cu maxima a temperaturii aerului in jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari in cursul noptii cand va creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO. Marti, vremea va fi in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari indeosebi ziua si in prima parte a noptii in jumatatea de sud-vest a tarii si la munte, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate, cu precadere in zonele montane si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla moderat, cu intensificari in cursul zilei la munte si in sud-est, iar noaptea in sud-vest. Valorile termice diurne vor marca o crestere usoara fata de intervalul precedent in regiunile vestice, iar in rest vor scadea, mai accentuat in Transilvania, Oltenia si in vestul Munteniei, astfel incat cele maxime se vor incadra intre 18 grade in Oltenia si 30 de grade in Moldova. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 6…7 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 21 de grade in Delta.

In Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta si se vor apropia de cele normale pentru aceasta data. Cerul va avea innorari temporare si mai ales dupa-amiaza se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 27…28 de grade, iar cea minima de 15…17 grade.

PROGNOZA METEO. Incepand de miercuri, vremea se va ameliora ca aspect, iar valorile termice vor fi in crestere in toata tara. Numai izolat in jumatatea de sud vor mai fi averse slabe cantitativ si abia spre sfarsitul saptamanii ploile isi fac din nou aparitia, de acesta data in zonele montane si in regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 32 de grade, adica o vreme calda pentru acesta perioada.

Sursa foto: ANM