PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. Cum va fi VREMEA la mijlocul saptamanii

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. Cum va fi vremea la mijlocul saptamanii:

Vremea in tara

Miercuri

Vremea se va mentine rece, geroasa mai ales noaptea, indeosebi in nordul, centrul si estul tarii. In regiunile intracarpatice cerul va fi variabil, iar izolat va fi ceata cu depunere de chiciura sau fulguieli, mai ales la inceputul si sfarsitul intervalului. In rest innorarile vor persista, in special pe parcursul zilei, cand in Oltenia, Dobrogea, local in Muntenia, la munte si izolat in Moldova va mai ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare pe crestele montane si in sud-estul tarii, unde, cu precadere ziua, rafalele vor mai depasi local 55…60 km/h, iar zapada va fi spulberata. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 si 2 grade, iar cele minime se vor situa intre -16 si -6 grade, cu valori mai coborate in depresiuni.

Joi

Vremea va fi deosebit de rece in majoritatea regiunilor, geroasa dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, mai mult senin in regiunile intracarpatice, dar va mai prezenta unele innorari ziua in regiunile sudice si doar izolat in Lunca Dunarii va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la inceputul intervalului in Baragan si Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 0 grade, iar cele minime se vor situa intre -17 si -7 grade, local mai coborate in Transilvania, pana in jurul a -24 de grade, in depresiunile Carpatilor Orientali. Noaptea, pe arii restranse in zonele joase de relief, va fi ceata cu depunere de chiciura.

Vineri

Vremea se va mentine deosebit de rece local in centru si sud, iar dimineata si noaptea, geroasa in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil la senin, dar in zonele joase de relief, temporar se vor semnala ceata si nebulozitate joasa. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 0 grade, iar cele minime se vor situa intre -16 si -6 grade, mai scazute in estul Transilvaniei pana la -20 de grade.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea se va mentine rece. Cerul va fi mai mult noros si trecator la inceputul intervalului va mai ninge slab. Vantul va avea intensificari, mai ales in prima parte a zilei, cand la rafala se vor mai putea atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maxima va fi de -3…-2 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -8 grade.

Joi

Vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin in cursul noptii, cand vor fi conditii de aparitie a cetii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de -6…-4 grade, iar cea minima de -14…-12 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vineri

Vremea va fi in continuare deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi mai mult senin, dar la inceputul si sfarsitul intervalului probabilitatea de aparitie a nebulozitati joase sau a cetii va fi ridicata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de -5…-3 grade, iar cea minima de -14…-12 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca.

Sursa foto: realitatea