PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI: VREME INCHISA SI RECE

Vremea in tara

Miercuri

Vremea va fi in general inchisa si se va raci devenind deosebit de rece pentru aceasta data in Moldova. Temporar va ploua in cea mai mare parte a tarii. Izolat, in centru si in est, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Indeosebi spre sfarsitul intervalului, in Carpatii Orientali, la altitudini mari in Carpatii Meridionali, dar posibil si in Subcarpatii Moldovei, precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade in nord-estul extrem si 15 grade in vest, iar cele minime se vor situa intre 2 si 9 grade. Izolat va fi ceata.

Joi

Cerul va fi deveni variabil in vestul si nord-vestul tarii unde doar izolat vor mai fi posibile ploi slabe. In celelalte regiuni innorarile vor persista si trecator va mai ploua, pe arii mai extinse in cursul zilei. In Carpatii Orientali si Meridionali precipitatiile vor fi mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, iar conditii pentru precipitatii mixte vor fi in estul Transilvaniei si in Subcarpatii Moldovei. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari la munte. Din punct de vedere termic vremea va fi rece in toata tara. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 6 si 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 9 grade, usor mai scazute in depresiuni si nordul Moldovei, unde vor fi conditii de bruma. Izolat va fi ceata.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea va fi inchisa si rece, temporar va ploua, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 10…11 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 7 grade.

Joi

Cerul va fi mai mult noros si temporar va mai ploua slab, mai ales in cursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat. Din punct de vedere termic, vremea se va mentine rece. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minima va fi de 6…7 grade.

Sursa foto: jurnalul