PROGNOZA METEO pentru miercuri si joi. VREME se INCALZESTE

Vremea in tara

Miercuri

Vremea va fi calda, chiar deosebit de cada pentru inceputul lunii mai, local in sudul si estul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si noaptea in zonele montane, dar si in vestul, centrul si nordul tarii, unde se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra intre 20 de grade pe litoral si 29 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 5 si 15 grade.

Joi

Vremea se va mentine mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada din an in sudul, estul si centrul tarii, in timp ce in restul zonelor, valorile termice diurne, desi in scadere usoara fata de ziua anterioara, se vor situa, in general, in jurul mediilor multianuale. In regiunile sud-vestice, vestice si centrale precum si in zona montana, vremea va deveni in general instabila, temporar innorarile vor fi accentuate si in special dupa-amiaza si in cursul noptii vor fi averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului, iar pe spatii mici se vor putea cumula cantitati de apa insemante si vor fi posibile caderi de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin in a doua parte a intervalului si doar pe arii restranse vor fi conditii pentru ploi slabe, trecatoare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 29 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea se va mentine frumoasa si calda pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 10…12 grade.

Joi

Vremea se va mentine frumoasa si mai calda decat in mod normal pentru aceasta data din an. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 27 de grade, iar cea minima va fi de 10…12 grade.

Sursa foto: jurnalul