PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI: VREMEA este SCHIMBATOARE

Vremea in tara

Miercuri

Vremea se va incalzi fata de intervalul precedent in toate regiunile. In vestul, centrul si nordul tarii, innorarile se vor accentua si, mai ales in cursul noptii, local va ploua. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului, cand doar izolat va ploua slab. Vantul va avea intensificari in zona de munte, dar temporar si la cote mai reduse si in vestul si sud-estul tarii. Temperaturile maxime vor avea valori de la 8…9 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei, pana la 15…16 grade in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei. Temperaturile minime se vor incadra intre 2 si 9 grade. Dimineata, in zonele joase, vor fi conditii de ceata.

Joi

Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta, exceptand extremitatea de sud-est, unde vor continua sa creasca usor. Maximele se vor incadra 6 si 16 grade, cu cele mai ridicate valori in sudul Dobrogei, iar minimele intre -2 si 8 grade. In jumatatea sudica a tarii, cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restranse. La munte, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte. Spre sfarsitul noptii, in vest, centru si nord, izolat se va produce bruma si vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Miercuri

Valorile termice vor marca o crestere usoara fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la sfarsitul intervalului, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 13…14 grade, iar cea minima de 4…5 grade.

Joi

Cerul va fi mai mult noros si, mai ales in a doua parte a zilei si noaptea, temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade, iar cea minima de 5…7 grade.

Sursa foto: gandul