PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. VREMEA la inceput de PRIMAVARA

Vremea in tara

Miercuri

In cursul zilei, in jumatatea de vest a tarii, iar noaptea in cea de est, vor fi innorari si precipitatii ce vor avea si caracter de aversa. Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie, iar la munte, indeosebi in a doua parte a intervalului, si sub forma de lapovita si ninsoare. Pe arii restranse, cantitatile de apa vor totaliza 15-20 l/mp. Vantul va avea intensificari la munte, dar local si in restul teritoriului. Din punct de vedere termic, vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data in vest si nord-vest, unde temperatura aerului va marca o scadere si deosebit de calda in regiunile centrale, sudice si de rasarit. Maximele se vor incadra, in general, intre 9 si 19 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre -3 si 7 grade.

Joi

Valorile termice vor fi usor mai scazute decat cele din ziua precedenta in regiunile sudice, estice si centrale. Cu toate acestea, vremea va fi mai calda decat in mod normal, in aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu unele innorari – in prima parte a zilei in sud-estul tarii, iar dupa-amiaza si la inceputul noptii in vest, centru si nord, unde izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar la munte, si lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare in zona de munte, precum si in nord-vestul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in estul Transilvaniei si 17 grade in Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -1 si 5 grade. Spre sfarsitul intervalului, in zonele joase de relief, izolat vor fi conditii de ceata.

Vineri

Vremea va fi predominant frumoasa si calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 9 si 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5…-4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 7…8 grade in zona de deal din Banat. Dimineata si noaptea, in zonele joase de relief, izolat vor fi conditii de ceata.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de calda. Temperatura maxima va fi de 17…18 grade, iar cea minima de 4…6 grade. Cerul va fi variabil in cursul zilei, apoi se va innora si temporar va ploua, posibil moderat cantitativ. Vantul va sufla slab si moderat.

Joi

Desi valorile termice vor marca o scadere usoara fata de ziua precedenta, acestea se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei, dar conditiile de ploaie slaba vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 14…15 grade, iar cea minima de 2…4 grade.

Vineri

Vremea va fi frumoasa si calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 15…16 grade, iar cea minima de 1…3 grade.

Sursa foto: realitatea