PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI: VREMEA la mijlocul SAPTAMANII

Vremea in tara

Miercuri

Vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada din an, in cea mai mare parte a tarii, desi valorile termice vor marca o usoara crestere. Cerul va fi variabil in sud-est, iar in restul teritoriului, dar mai cu seama in interiorul arcului carpatic si la munte, se va innora treptat. Indeosebi spre seara si in cursul noptii, vor fi precipitatii slabe in Crisana, Maramures, nord-vestul si nordul Transilvaniei si izolat in nordul Banatului si nordul Moldovei, sub forma de ninsoare care se va transforma in lapovita si ploaie, favorizand producerea de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si in Delta Dunarii. Dimineata, dar in special noaptea, pe arii restranse, va fi ceata. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 8 grade, iar cele minime vor avea valori de la -8…-9 grade in depresiuni, pana in jurul a 2 grade in sudul Banatului.

Joi

Vremea se va incalzi fata de ziua precedenta in cea mai mare parte a tarii. Pe parcursul zilei, in vestul, nord-vestul si centrul teritoriului, cerul va avea innorari, insa doar izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar in zona montana inalta, dar la inceputul intervalului si in Maramures si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat, vor fi conditii de producere a poleiului. Noaptea, cerul va deveni mai mult senin, iar in zonele joase de relief, pe arii restranse va fi ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in Transilvania si 12…13 grade in sudul Banatului si al Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre -6 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade in Dealurile de Vest.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea va fi rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil cu innorari in primele ore ale noptii. Vantul va sufla slab pana la moderat. Spre sfarsitul intervalului, vor fi conditii de ceata. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade, iar cea minima se va situa intre -3 si -1 grad.

Joi

Vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 10…11 grade, iar cea minima de 0…1 grad, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

Sursa foto: adevarul