PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. VREMEA la mijlocul SAPTAMANII

Vremea in tara

Miercuri

Temperaturile diurne vor continua sa creasca usor, in special, in regiunile intracarpatice, precum si in zonele montane si submontane, unde se vor inregistra valori usor peste mediile multianuale. In restul teritoriului, regimul termic se va mentine mai scazut decat cel climatologic specific perioadei. Cerul va fi mai mult senin, exceptand estul tarii, unde vor mai fi innorari si precipitatii slabe, pe arii restranse, sub forma de ninsoare, dar izolat si trecator si lapovita sau ploaie cu formare de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare, mai ales in prima parte a intervalului, in est, sud-est si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 11 grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre -13 si 0 grade. Izolat, in zonele joase de relief, va fi ceata.

Joi

Vremea va fi in general frumoasa, iar in vest, nord-vest si centru, precum si la munte, si usor mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare la inceputul zilei in est si sud-est unde, izolat vor mai fi posibile precipitatii slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -12 si 0 grade. In zonele joase de relief, indeosebi din sud si est, va fi ceata cu chiciura, cu precadere in cursul noptii.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea va fi in general frumoasa, iar regimul termic diurn va fi caracterizat de valori apropiate de normele perioadei. Cerul va fi mai mult senin in cursul zilei, iar noaptea va avea unele innorari. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 3 grade, iar cea minima va fi de -7…-5 grade.

Joi

Vremea va fi in general frumoasa, dar rece indeosebi dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu innorari si conditii de fulguiala in primele ore ale zilei. Mai ales noaptea va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1…3 grade, iar cea minima de -9…-7 grade, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca.

Sursa foto: realitatea