PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. VREMEA la mijlocul SAPTAMANII

Vremea in tara

Miercuri

In vestul, centrul si nordul tarii precum si in zonele montane si submontane vremea va fi instabila si in special dupa-amiaza si noaptea vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Pe spatii mici se vor acumula cantitati de apa mai insemnate si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia doar pe arii restranse si la cote mai reduse, indeosebi in a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor incadra intre 19 si 27 de grade, usor mai coborate pe litoral spre 17 grade, iar cele minime intre 8 si 15 grade.

Joi

Vremea va fi in general instabila si se va raci. Pe parcursul zilei vor fi innorari si va ploua in cea mai mare parte a tarii, in timp ce noaptea, cerul se va degaja treptat, iar aria ploilor va fi in restrangere si diminuare spre est si sud-est. Ploile vor avea mai ales caracter de aversa, pe arii restranse temporar se vor semnala descarcari electrice si izolat se vor acumula cantitati de apa mai importante. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-vest. Temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 24 de grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade.

Vremea in Capitală

Miercuri

Vremea va fi in general frumoasa, iar regimul termic caracterizat de valori normale pentru aceasta perioada a anului. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare indeosebi in a doua parte a noptii cand probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi in crestere. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 10…11 grade.

Joi

Vremea se va raci si va fi in general inchisa. Pe parcursul zilei temporar se vor semnala averse si vor fi posibile descarcari electrice, in timp ce noaptea cerul se va degaja treptat, iar ploile vor inceta. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 19…20 de grade, iar cea minima de 9…10 grade.

Sursa foto: jurnalul