PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. VREMEA se mentine RECE

Vremea in tara

Miercuri

Cerul va fi variabil la deal si la munte, iar noaptea si in vest, nord-vest si nord, in timp ce in celelalte regiuni va avea innorari si va ninge slab, local in Moldova, Muntenia si Dobrogea si izolat in rest. Fata de intervalul precedent, regimul termic va marca o scadere, astfel incat temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 2 grade, iar cele minime intre -12 si -3 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali. Va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura, in interiorul arcului carpatic si doar izolat in sud-vest si sud. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice, sud-estice si zona montana inalta.

Joi

Vremea se va raci, pana la valori cu mult mai coborate decat cele climatologic specifice acestei perioade, sub limita de ger, in cursul noptii, in cea mai mare parte a tarii. Astfel, temperaturile maxime, preponderent negative, se vor incadra in general intre -8 si 1 grad, iar cele minime intre -20 si -10 grade, mai scazute in depresiuni, sub -25 de grade in estul Transilvaniei, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest, pana la -6…-5 grade. Vor fi innorari si ninsori slabe, insa pe arii restranse, in sud-vest, iar ziua si in est, sud-est si sud. In rest, cerul va fi variabil la senin. Vantul va prezenta unele intensificari in Moldova, Baragan, Dobrogea si zona montana inalta, iar in celelalte regiuni va sufla slab si moderat.

Vineri

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii si noaptea in nord-vest, centru si sud. Cerul va fi variabil spre senin, cu innorari temporare, in primele ore ale intervalului in regiunile sudice, iar de seara in cele nord-estice si de rasarit unde, doar izolat, vor fi posibile fuguieli. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, dar si in delta, in special in cursul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra intre -9 si 1 grad, iar cele minime intre -17 si -6 grade, usor mai coborate in Oltenia, sud-vestul Munteniei si estul Transilvaniei. Spre sfarsitul intervalului, in zonele joase de relief, indeosebi din sud si sud-est, local va fi ceata.

Vremea in Capitala

Miercuri

Vremea va fi in general inchisa. Vor fi conditii de fulguiala, indeosebi noaptea, dar si de ceata asociata cu depunere de chiciura, dimineata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima, usor mai scazuta decat cea din ziua precedenta, va fi de -2…-1 grad, iar cea minima de -7…-5 grade.

Joi

Temperatura aerului va continua sa scada, astfel incat, pe parcursul noptii, vremea va deveni geroasa. Maxima va fi de -5…-4 grade, iar minima de -11…-10 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. Cerul va fi variabil cu innorari temporare. In primele ore ale intervalului, trecator va ninge slab. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Vineri

Vremea se va mentine rece, geroasa dimineata si noaptea. Cerul va avea unele innorari in primele ore ale zilei si posibil, din nou, la sfarsitul noptii, cand vor fi conditii de ceata, iar in rest va fi variabil spre senin. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de -6…-5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -12 grade.

Sursa foto: realitatea