PROGNOZA METEO pentru MIERCURI si JOI. VREMEA se RACESTE si apar PRECIPITATIILE

Vremea in tara

Miercuri

Valorile termice vor continua sa scada in majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru aceasta data, iar maximele termice se vor situa intre 3 si 11 grade. Exceptie va face Dobrogea si sud-estul Munteniei, unde temperaturile diurne se vor mentine mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei, pana la 17…18 grade in sudul litoralului. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre -2 si 8 grade. Ziua, cerul va fi mai mult noros si va ploua in cea mai mare parte a tarii, mai putin in zona montana unde vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. In cursul noptii, in sudul, estul si local in centrul teritoriului, nebulozitatea se va mentine accentuata si se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie, precipitatii mixte in Transilvania si in zona subcarpatica a Moldovei si predominant ninsori la munte. In rest, innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile izolate. Se vor acumula cantitati de apa mai insemnate, local in sud-estul teritoriului si pe spatii mici in celelalte zone. Vantul va avea unele intensificari la munte, dar si in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

Joi

Vremea va fi mult mai rece decat ar fi normal la aceasta data in cea mai mare parte a tarii. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 9 grade, posibil mai ridicate in sud-estul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 si 3 grade. In jumatatea de sud-est a tarii, mai ales ziua, vor fi innorari si pe arii relativ extinse se vor semnala precipitatii, local mai insemnate cantitativ. Acestea vor fi mai ales sub forma de ploaie in Dobrogea, Muntenia, Oltenia, jumatatea sudica a Moldovei, mixte in Transilvania si in Subcarpatii Moldovei si numai ninsori la munte. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros si doar izolat isi vor face aparitia precipitatiile. Vantul va avea intensificari in sudul si estul teritoriului, precum si la munte.

Vremea in Capitala

Miercuri

Valorile termice vor continua sa scada, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada, cu o maxima de 10…11 grade. Cerul va avea innorari si temporar va ploua, moderat cantitativ. Vantul va avea usoare intensificari. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 5 grade.

Joi

Vremea va fi mult mai rece decat ar fi normal la aceasta data – temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de 0…2 grade. Cerul va avea innorari si temporar vor cadea precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ploaie. Vantul va avea unele intensificari.

Sursa foto: jurnalul