Prognoza meteo pentru mini vacanța de 1 decembrie! Cum va fi vremea în weekend

Mini vacanța de 1 decembrie, care începe de joi, vine cu vreme mohorâtă, ploi și chiar viscol în zonele montane. Temperaturile scad sâmbătă, când în vestul și centrul țării se anunță lapoviță și ninsoare.

ANM a emis miercuri o informare meteo de vreme rea valabilă pentru aproape toată țara. Dar și o avertizare de tip cod galben de viscol pentru zonele de munte. (Detalii aici) Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania va ploua. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei. Avertizarea de tip cod galben de viscol este valabilă joi, 30 noiembrie, în intervalul orar 06:00 – 22:00.

În județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe crește 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită, adaugă meteorologii.

Joi, sunt anunțate ploi în toată țara, mai puțin în Dobrogea. Va fi în continuare cel mai cald în Dobrogea, regiune pentru care ANM anunță o maximă de 15 grade Celsius. În Muntenia se pot atinge 12 grade, în Moldova 11, în Banat 10, 9 grade în Crișana și 8 în Transilvania și Maramureș. Capitala va avea parte de cer noros și o maximă mai ridicată decât zilele trecute: 10 grade Celsius.

Temperaturile maxime de joi în câteva orașe ale tarii:

Arad: 7 grade Celsius

Botosani: 5 grade Celsius

Brasov: 7 grade Celsius

Cluj-Napoca: 5 grade Celsius

Craiova: 5 grade Celsius

Constanța: 15 grade Celsius

Iași: 8 grade Celsius

Râmnicu Vâlcea: 7 grade Celsius

Sibiu: 7 grade Celsius

Sulina: 13 grade Celsius

Timișoara: 10 grade Celsius

Citește și: ROMÂNIA LOVITĂ DE UN CICLON MEDITERANIAN! PROGNOZA METEO PÂNĂ PE 10 DECEMBRIE

Și vineri va continua să plouă, singura regiune ocolită de precipitații fiind Maramureș. Rămâne la fel de cald în Dobrogea, unde se vor înregistra 16 grade. În Muntenia e anunțată o maximă de 11 grade, în Oltenia și Moldova una de 10 grade, iar în Banat și Transilvania se pot înregistra 8 grade Celsius. Cel mai frig va fi în Crișana și Maramureș, unde nu se vor depăși 6 grade. În București, cerul va fi mai mult noros, va ploua slab și vor fi cel mult 10 grade Celsius.

Temperaturile maxime de vineri în câteva orașe ale tarii:

Arad: 5 grade Celsius

Botoșani: 6 grade Celsius

Brașov: 7 grade Celsius

Cluj-Napoca: 4 grade Celsius

Craiova: 7 grade Celsius

Constanța: 16 grade Celsius

Iași: 8 grade Celsius

Râmnicu Vâlcea: 9 grade Celsius

Sibiu: 6 grade Celsius

Sulina: 14 grade Celsius

Timișoara: 6 grade Celsius

Sâmbătă, va ploua în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia și vor fi lapoviță și ninsoare în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș. În toată țară, mai puțin Dobrogea, temperaturile scad. În timp ce în estul țării se pot atinge 17 grade Celsius, în Maramureș, Crișana și Transilvania nu se vor depăși 5 grade Celsius.

O maximă de 6 grade e anunțată pentru Moldova, una de 7 pentru Banat și una de 9 pentru sudul țării, Muntenia și Oltenia. În Capitală, cerul va fi mai mult noros, va plouă și vor fi maximum 9 grade.

Temperaturile maxime de sâmbătă în câteva orașe ale tarii:

Arad: 4 grade Celsius

Botoșani: 1 grade Celsius

Brașov: 5 grade Celsius

Cluj-Napoca: 4 grade Celsius

Craiova: 6 grade Celsius

Constanța: 16 grade Celsius

Iași: 3 grade Celsius

Râmnicu Vâlcea: 8 grade Celsius

Sibiu: 5 grade Celsius

Sulina: 15 grade Celsius

Timișoara: 4 grade Celsius

Duminică, vor fi precipitații mixte în nordul Moldovei și Transilvania și ploi în sudul țării. Temperaturile vor rămâne mici în toată țară, mai ales în jumătatea de nord, scăzând cu câteva grade inclusiv în Dobrogea. În București cerul va fi noros, va ploua slab și vor fi cel mult 8 grade.

Sursa foto: jurnalul