PROGNOZA METEO pentru SAPTAMANA in curs: VREMEA in urmatoarele 7 zile

Vremea va fi calduroasa in urmatoarea saptamana, cu temperaturi ce pot ajunge pana la 37 de grade Celsius, dar se va racori in week-end, cand sunt asteptate ploi si posibile descarcari electrice, potrivit datelor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) agentiei Mediafax.  

In tara

Luni, vremea se va racori in regiunile sudice si sud-estice, unde valorile termice se vor situa in jurul valorilor medii multianuale specifice perioadei in cea mai mare parte a tarii. Maximele se vor situa intre 25-32 de grade, cu cele mai ridicate valori in sudul tarii. Minimele vor fi cuprinse intre 10 grade in estul Transilvaniei si 22 de grade pe litoral. 

 
Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice ce se vor semnala local in zona de munte, in partea de sus-est si de centru si doar izolat in restul teritoriului. Punctiform se pot acumula cantitati de apa de peste 15-20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari ziua in regiunile sud-estice.
 
Marti, valorile termice vor fi usor peste cele climatologic specifice perioadei in majoritatea regiunilor. Maximele vor fi cuprinse intre 25 de grade in Transilvania si 33 de grade izolat in Lunca Dunarii. Minimele se vor situa intre 13-21 de grade. Innorarile vor fi temporare in vest, centru si zona montana, unde pe arii restranse sunt asteptate ploi de scurta durata, insotite de descarcari electrice si de unele intensificari ale vantului.
 
Miercuri, vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte, local caniculara la amiaza in partea de sud. Cerul va fi variabil. Innorarile vor fi temporar accentuate in regiunile extracarpatice si in zona montana, unde local indeosebi noaptea sunt asteptate averse. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27-36 de grade, iar minimele se vor incadra intre14-22 de grade.
 
Joi, vremea va deveni instabila in majoritatea regiunilor, dar in cursul zilei se va mentine caniculara in partea de sud-est. Cerul va avea innorari temporar accentuate ziua in vestul, centrul si nordul tarii, iar spre seara si noaptea, indeosebi in jumatatea de est a teritoriului, unde sunt asteptate averse pe arii relativ extinse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vor fi conditii de grindina. 
 
Valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta in partea de vest, de centru si de nord, dar vor creste usor in sud-est, astfel incat la scara intregii tari maximele vor fi cuprinse intre 19-20 de grade izolat in regiunile vestice si nordice si 35-37 de grade in cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei si sudul Moldovei. Temperaturile minime se vor situa intre 10-20 de grade, mai ridicate pe litoral, spre 23 de grade.
 
Pentru weekend, tendinta ar fi ca vremea sa devina racoroasa in toata tara, iar instabilitatea atmosferica va fi accentuata in partea de nord, centru si est a tarii, mai ales in prima parte a intervalului, unde sunt asteptate ploi si posibile descarcari electrice.
 
In Bucuresti
 
Luni, la orele amiezii nu vor fi mai multe de 30-32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, dar fara sanse de ploaie. Vantul va prezenta unele intensificari, iar seara si in cursul noptii treptat va slabi in intensitate, devenind moderat.
 
Marti, vremea va fi frumoasa, dar calduroasa, cerul mai mult senin. Maxima va fi de 31-32 de grade, iar minima de 17-18 grade.
 
Miercuri, vremea calduroasa va persista. Mercurul din termometre va urca spre 33-34 de grade, iar cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab pana la moderat.
 
Joi, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa amiaza, iar cerul va fi variabil. Spre seara, dar mai ales in cursul noptii, treptat instabilitatea atmosferica se va accentua. Vor fi innorari temporare, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va urca spre 35-36 de grade, iar cea minima va cobori spre 18-19 grade.

In weekend vom asista la o racorire a vremii. Nu vor fi mai mult de 29-30 de grade. Posibilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata pe parcursul zilei de vineri, apoi nu sunt asteptate precipitatii, explica meteorologii.

Sursa foto: realitatea