Prognoza METEO pentru saptamana viitoare: Ploi si temperaturi de 18 grade

Vremea se schimba, saptamana viitoare. Potrivit meteorologilor, luni, marti si miercuri vom avea parte de o vreme  normala din punct de vedere termic, cu ploi slabe si burnita in special dimineata, insa in a doua parte a saptamanii se vor inregistra ploi insemnate cantitativ si temperaturi peste media acestei perioade, de pana la 18 grade Celsius.

Astfel, in primele trei zile ale saptamanii care urmeaza vor fi ploi slabe si burnita, ceata dimineata si temperaturi normale, de la 5…6 grade in Nordul moldovei, pana la 8 ….10 grade in restul tarii.

Vantul se inteteste in Banat, in Campia de Vest si apoi in Dobrogea si Moldova, tara noastra fiind traversata de un aer cald venit din Marea Mediterana.

Tendinta este ca pentru a doua parte a saptamanii, incepand de joi, ploile sa cuprinda jumatatea vestica a tarii, extinderea fiind corelata cu un aer cald. Vor fi 10 pana la 18 grade Celsius in toata tara, cu mult peste mediile multianule.

In weekendul care urmeaza vom avea un alt tablou meteorologic, cu ploi insemnate torentiale. Ploile se extind vineri si sambata, iar duminica vor cuprinde intreaga tara. Meteorologii sustin ca in weekendul viitor sunt sanse slabe de ninsoare, chiar si la cote inalte.

Este, insa, ultimul puseu mai cald, pentru ca temperaturile vor scadea dupa data de 26 noiembrie, de la o zi la alta. In Bucuresti, la sfarsit de noiembrie, vom avea 5…6 grade ziua si minus 3 grade noaptea