PROGNOZA METEO pentru urmatoarele DOUA SAPTAMANI

Vremea va continua sa fie instabila si in aceasta saptamana. In intreaga tara se raceste incepand de azi sau maine, pentru ca apoi sa se incalzeasca din nou. Sfarsitul saptamanii aduce o noua scadere de temperatura.

Saptamana viitoare va fi insa una cu temperaturi constante, apropiate de cele normale pentru luna mai. Ploile, insa, nu ne vor da pace deloc in urmatoarele doua saptamani. In Banat, in urmatoarele doua zile, temperaturile vor scadea cu cateva grade, maximele ajungand la 14 grade Celsius. Dupa 10 mai, se incalzeste din nou, iar maximele vor ajunge pana la 26 de grade. Pana la sfarsitul saptamanii, insa, temperaturile scad din nou, insa usor, astfel ca se ajunge la maxime de 21 – 22 de grade.

Saptamana urmatoare va fi una cu temperaturi apropiate de cele considerate normale pentru luna mai. In ceea ce priveste precipitatiile, acestea pot cadea oricand in cele doua saptamani, insa vor fi mai insemnate in intervalele 8 – 10 si 13 – 15 mai. In Crisana, vremea va fi rece pana in 10 mai, mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada. De miercuri se incalzeste, iar maximele vor urca de la 12 la 24 de grade. De duminica, temperaturile mai scad cu doua-trei grade.

Pe tot parcursul celor doua saptamani pot aparea ploi, insa mai insemnate cantitativ vor fi in primul weekend. In Transilvania, tiparul vremii va fi acelasi: intai racire pana la o maxima de 11 grade, dupa care incalzire pana la 23 de grade. La finalul acestei saptamani, temperaturile urca din nou pana la 19 – 20 de grade, temperaturi care se vor mentine si in saptamana urmatoare.

Probabilitatea de ploaie se va mentine ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani. Va ploua mai mult insa intre 8 – 11 mai si 13 – 16 mai. In Maramures, temperaturile vor scadea pana la o maxima de 11 grade in zilele care urmeaza. Se incalzeste in perioada 11 – 13 mai, cand maximele vor ajunge pana la 21 – 22 mai. De sambata sa raceste usor din nou, ajungandu-se la temperaturi maxime de 19 – 20 de grade, care se vor mentine si in urmatoarele zile.

Pana pe 21 mai, poate ploua zilnic. Precipitatii mai insemnate se anunta pentru 9 mai si perioada 12 – 15 mai. In Moldova, se raceste incepand de luni, iar de la 18 grade se ajunge la o maxima de 11, mai mica decat ar fi normal pentru luna mai. De joi se incalzeste si meteorologii anunta din nou maxime de 17 – 18 grade. Urmeaza o saptamana cu temperaturi apropiate de cele normale in luna mai.

Ploi vor cadea in intervalul 8 – 9 mai si din nou intre 12 – 14 mai. Pentru Dobrogea se anunta un proces de racire a vremii pana miercuri: de la 18 la 12 grade. Apoi se revine la temperaturile de dinainte, 17 – 18 grade. In a doua saptamana, vremea va fi constanta, cu maxime de 18 – 20 de grade Celsius.

Ploi vor cadea mai ales in perioada 8 – 10 mai, precum si 13 – 14 mai. In rest, acestea vor fi doar izolate, scurte si trecatoare. In Muntenia, vremea se raceste pana joi, temperaturile urmand sa fie sub cele considerate normale pentru aceasta perioada. De la o maxima de 21 de grade se ajunge la una de numai 12 grade Celsius. Dupa aceasta data, in weekend, se va incalzi, maximele urcand pana la 25 – 26 de grade.

In a doua saptamana, meteorologii anunta ca temperaturile se vor situa intre 18 – 22 de grade. Va ploua aproape in fiecare zi, dar mai puternic in perioadele 8 – 9 mai si 13 – 15 mai. La fel stau lucrurile si in Oltenia: intai racire pana la 14 – 15 grade, incalzire dupa 10 mai, cand maximele vor ajunge pana la 25 de grade. O noua racire va duce maximele la 18 grade Celsius.

In a doua saptamana, se incalzeste, iar temperaturile vor ajunge pana la 22 de grade Celsius. Sanse de ploaie sunt mai mari in 8 – 9 mai si 13 – 16 mai. La munte, se raceste puternic in urmatoarele doua zile, cand temperaturile nu vor depasi 3 grade Celsius. Apoi se incalzeste, iar pentru sambata, 13 mai, meteorologii anunta 15 grade.

In a doua saptamana, temperaturile mai scad putin, dar vor fi aproape de cele normale pentru luna mai: 10 – 12 grade ziua. Poate ploua in tot intervalul prognozat, dar ploi mai importante cantitativ vor fi intre 7 – 9 mai si 12 – 14 mai. In prezent, este in vigoare o informare meteo de vreme rea, care va expira marti noapte.

Sursa foto: realitatea