Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani! E timpul sa scoatem paltonul din sifonier

In urmatoarele zile, temperaturile vor fi mai scazute decat in mod normal, dar apoi vremea incepe sa se incalzeasca. Asta indica prognoza meteorologilor pentru perioada 30 octombrie – 12 noiembrie.

Banat

Sfarsitul lui octombrie si inceputul lunii noiembrie vin cu temperaturi mai mici fata de ultimele zile (9 grade). Ulterior, vremea se va incalzi, iar in intervalul 2-7 noiembrie se vor inregistra 15…17 grade. Apoi, vremea se va raci usor (11…12 grade). Va ploua pe 30 octombrie si 3 noiembrie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

Crisana

In primele 3 zile, vremea va fi mai rece decat in mod normal (8…10 grade). Apoi se va reveni la valori termice normale pentru inceputul acestei luni (13….15 grade). In cea de-a doua saptamana se va racori iar (11 grade).

Probabilitatea pentru ploi in general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie si in intervalele 2-4 noiembrie si 5-8 noiembrie.

Transilvania

In primele zile va fi frig pentru aceasta perioada (5-7 grade), dar in intervalul 2 – 6 noiembrie se va incalzi (12-13 grade). Ulterior acestei incalziri vremea se va raci treptat. Astfel incat, spre sfarsitul celei de-a doua saptamani sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade si minime de 0-2 grade.

Trecator vor fi ploi slabe si local lapovita, pe 30 octombrie. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in 3 noiembrie si in unele zile ale celei de-a doua saptamani.

Maramures

In primele 3 zile, vremea va fi mai rece decat in mod normal in aceasta perioada (5-7 grade), iar in intervalul 2-6 noiembrie se incalzeste (12-14 grade). In cea de-a doua saptamana de prognoza, vremea se raceste (10 grade).

Va ploua pe 30 octombrie si in intervalele 2-4 noiembrie, 5-7 noiembrie si posibil 10-12 noiembrie.

Moldova

Prima saptamana va incepe cu vreme rece pentru aceasta perioada (7-9 grade), insa, in perioada 2-7 noiembrie, temperaturile vor creste (12-13 grade). Ulterior, vremea se va raci treptat, urmand ca spre sfarsitul celei de-a doua saptamani media maximelor termice sa ajunga la 8 grade.

Trecator vor fi ploi slabe si local lapovita, in prima zi a intervalului. Apoi, va mai ploua in 3 noiembrie si cu o probabilitate destul de ridicata si in unele zile ale intervalului 7-12 noiembrie.

Dobrogea

Procesul de racire a vremii va continua la inceputul primei saptamani. In zilele de 31 octombrie si 1 noiembrie va fi mai frig decat in mod normal (9 grade). Apoi se va incalzi, astfel in perioada 3-7 noiembrie vor fi 14-15 grade. Vremea se va raci usor si treptat, astfel incat spre sfarsitul intervalului de prognoza vor fi 10-11 grade. Apar ploi slabe pe 3 noiembrie si si dupa data de 7 noiembrie.

Muntenia

In primele doua zile vremea se raceste, iar in dimineata zilei de 1 noiembrie vor fi minime preponderent negative. Media acestora urmand a fi in jur de -2 grade. Apoi, vremea se va incalzi treptat, 14-16 grade, fiind mai cald decat in mod normal in perioada 3-7 noiembrie. Dupa 8 noiembrie, vremea se va raci din nou (10-12 grade). Va ploua slab pe 3 noiembrie si mai mult dupa data de 7 noiembrie.

Oltenia

In primele zile va fi rece pentru sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie (8 grade). Ulterior vremea se va incalzi, iar in perioada 3-7 noiembrie vor fi 15-16 grade. Apoi, vremea se va raci usor si treptat temperaturile ajung la 10-11 grade.

In prima saptamana, conditiile pentru ploi slabe vor fi foarte reduse, iar in a doua saptamana, cel mai probabil vor fi averse pe 9 noiembrie.

La munte

In intervalul 30 octombrie-2 noiembrie vremea va fi rece (-4…-1 grad). Ulterior, vremea va reveni la normal pentru aceasta perioada (4-6 grade).

In primele doua zile local si temporar va ninge in cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai ridicata in jurul datei de 3 noiembrie si dupa 6 noiembrie.

Sursa foto: realitatea