PROGNOZA METEO pentru urmatoarele doua SAPTAMANI! VESTILE nu sunt IMBUCURATOARE

Meteorologii nu au vesti foarte bune in privinta prognozei meteorologice pentru perioada 9-22 ianuarie. In primele zile se anunta ger in toata tara.

Banat

In prima saptamana, temperatura va fi in crestere, dar valorile termice se vor mentine sub limita de ger in cursul noptilor si al diminetilor, pana pe 13 ianuarie, cand vor fi apropiate de normal, cu o noua scadere in ultima zi. Maximele se vor incadra intre -9 si 3…4 grade, iar minimele intre -17 si -3 grade. In a doua saptamana se raceste si va fi mai frig decat in mod normal. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata intre 12 si 19 ianuarie.

Crisana

Aici va fi mai frig decat in mod normal – maximele se vor incadra intre -9 si 3 grade, iar minimele intre -17 si -3 grade. In saptamana a doua, minimele vor fi, in medie, de -9…-8 grade si maximele intre -3 si -1 grad. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in mod special in perioada 11-18 ianuarie.

Transilvania

Si in Transilvania se anunta temperaturi mai mici decat in mod normal, mai ales in primele doua zile din aceasta saptamana. Apoi, pana pe 13 ianuarie se incalzeste, dupa care temperaturile vor scadea din nou. Maximele vor fi cuprinse, in medie, intre -13 si -1 grad. In a doua saptamana, vor fi maxime intre -5 si -3 grade si minime intre -14 si -11 grade. Va ninge mai mult intre 11 si 15 ianuarie si intre 16 si 19 ianuarie.

Maramures

Meteorologii vin cu vesti proaste si pentru aceasta zona. Vremea va fi cu mult mai rece decat in mod obisnuit, iar cele mai mici valori se vor inregistra in primele 3-4 zile. In prima saptamana, maximele se vor incadra intre -11 si 1 grad, iar minimele intre -19 si -3 grade la minime. In a doua saptamana, vor fi maxime cuprinse intre -5 si -3 grade si minime in jurul a -10 grade, in medie regionala. Vor fi precipitatii aproape tot timpul.

Moldova

In primele zile, temperatura va creste, dar se va mentine sub normalul perioadei. In prima saptamana se vor inregistra maxime cuprinse intre -13 si 1 grad si minime intre -16 si -4 grade, in medie regionala. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, media regionala va consta in maxime cuprinse intre -5 si -3 grade si minime intre -12 si -9 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in cea mai mare parte a timpului.

Dobrogea

Pana in 13-14 ianuarie, temperatura aerului va fi in crestere, pornind de la valori foarte scazute, cu ger in primele doua zile si doua nopti. In prima saptamana, in medie, maximele se vor incadra intre -12 si 3 grade, iar minimele intre -14 si 1 grad. In cea de-a doua saptamana, vremea va fi rece, indeosebi in cursul zilelor. Vor fi conditii de precipitatii in cea mai mare parte a timpului.

Muntenia

Doar in dupa-amiaza zilelor de 13 si 14 ianuarie si in dimineata zilei de 14 ianuarie, temperatura va fi apropiata de normalul perioadei. In restul timpului, vremea va fi cu mult mai rece decat in mod obisnuit. In prima saptamana, valorile diurne vor fi in crestere, pana in ultima zi, cand vor marca o scadere, iar cele nocturne vor scadea la inceputul si sfarsitul intervalului, iar in rest vor creste. Se vor inregistra maxime intre -12 si 2 grade si minime intre -20 si -3 grade.

In a doua saptamana, maximele se vor incadra intre -4 si -2 grade, iar minimele intre -11 si -7 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioadele 10-12 ianuarie, 13-15 si 16-19 ianuarie.

Oltenia

Primele doua zile si doua nopti vor fi geroase. Doar in dimineata si dupa-amiaza zilei de 14 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei. In restul timpului, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, chiar deosebit de rece pana la mijlocul primei saptamani. In a doua saptamana, maximele vor fi de -2…-1 grad, iar minimele se vor situa intre -11 si -7 grade. Vor fi precipitatii mai multe intre 10 si 12 ianuarie, intre 13 si 14 si intre 16 si 19 ianuarie.

La munte

Valorile termice vor creste pana in ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger in majoritatea noptilor, dar si pe parcursul primelor trei zile. In prima saptamana vor fi valori maxime cuprinse in medie intre -18 si -2 grade si minime intre -22…-8 grade. In saptamana a doua, vor fi maxime cuprinse intre -7 si -5 grade si minime in jur de -11 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata incepand cu data de 10 ianuarie.

Sursa foto: jurnalul